Arzu Çerkezoğlu ve Erkan Baş TELE1’e konuştu: AKP pandeminin yükünü işçi sınıfına yükledi

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 4:16 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 4:33 pm

Yasaklar gölgesinde geçen 1 Mayıs’ı görüntüleyen TELE1 Muhabiri Engin Açar’a konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul’un ablukaya alınmasına ilişkin “Bu barikatlar siyasi iktidarın ve yasakların simgesidir” dedi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise “AKP pandeminin tüm yükünü Türkiye halkına, işçi sınıfına yükledi.” şeklinde konuştu.

TELE1 ekibi İstanbul’da yasaklar gölgesinde geçen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü görüntüledi. Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Haber 13’e bağlanan TELE1 Muhabilir Engin Açar, Taksim Meydanı’na çıkan Türkiye Devrimci İşçi Sınıfı Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’a mikrofon uzattı.

Sözlerine emekçilerin ve işçilerin 1 Mayıs’ını kutlayarak başlayan Çerkezoğlu, “Pandemi koşullarında 1 Mayıs’ını kutlamak isteyen onlarca arkadaşımız gözaltına alındı. Bu barikatlar siyasi iktidarın ve yasakların simgesidir. Biz bu 1 Mayıs’ta bütün yasaklara rağmen umudu büyütüyoruz dedik” şeklinde konuştu.

“AKP PANDEMİN TÜM YÜKÜNÜ İŞÇİ SINIFINA YÜKLEDİ”

Emeği ve alın teriyle yaşıyan herkesin 1 Mayıs’ını kutlayan Erkan Baş ise, “Bu ülkenin yurttaşlarının sağlığını AKP’den daha fazla düşündüğümüzü söylemeyi zul sayıyoruz. AKP pandeminin tüm yükünü Türkiye halkına, işçi sınıfına yükledi. Bir kez daha gördük pandemiyle dünya işçi sınıflarının omuzlarında yükseliyor. Ve inanıyorum Türkiye çok inançlı bir işçi sınıfına sahip; bu güç örgütlenerek saray rejimine son verecek. Bu 1 Mayıs’tan çıkan mesaj budur” dedi.

Konuşmasının devamında AKP’nin tıklım tıklım kongrelerini hatırlatan Baş, “AKP şunu söylüyor: Ben nasıl istiyorsam siz öyle yaşayabilirsiniz. Bugün Türkiye’nin ve İstanbul’un dört bir yanında işçiler ‘Biz sana göre yaşamak zorunda değiliz’ diyerek cevap verdi. Gözaltıların tümü hukuksuz, yasağa aykırı. Tüm gözaltılar serbest bırakılmalı.” ifadelerini kullandı.