Artvin’de fırtına: 28 ev, 12 ahır ve 24 samanlık hasar gördü

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 6:30 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 6:30 pm

Artvin’in Şavşat ilçesinde fırtına nedeniyle, bazı köylerdeki evlerin çatıları uçtu. Hasar gören 28 ev, 12 ahır ve 24 samanlık da kullanılmaz hale geldi.

İlçede dün akşam saatlerinde başlayıp, hızını artıran rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle, ilçeye bağlı Pınarlı, Aşağı Koyunlu ve Yukarı Koyunlu köylerinde bazı evlerin çatıları uçarken, hasar gören 28 ev, 12 ahır ve 24 samanlık kullanılmaz hale geldi. Etkili olan rüzgar nedeniyle bazı traktörler de zarar gördü. Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, bölgedeki köylere giderek, yöre sakinlerinin sıkıntılarının çözülmesi için çalışma başlattı.

‘YILLARDIR BÖYLE FIRTINA OLMAMIŞ’

Kaymakam Musa Göktaş, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Yıllardır bölgede böyle bir fırtına olmamış. Fırtınadan evleri zarar gören vatandaşlarımıza konaklama yerleri ayarlandı. Aç ve açıkta kimse bırakılmadı. Fırtınanın zarar verdiği bütün köylerimize ulaştık. Fırtınadan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kaymakamlık olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Devletimiz hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmaz. İlgili birimlerimize gerekli talimatları verdik. Yaralar en kısa sürede sarılacaktır. Can kaybı olmaması sevindirici oldu” dedi.