“Artışın nedeni mutant virüs”

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 7:51 am - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 7:51 am

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Neslihan Furtun mutant virüs sayılarının açıklanması gerektiğini söylerken, Doğu Karadeniz’deki vaka artışlarının nedeninin İngiltere varyantı mutant virüs olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre; Türkiye’de vaka sayılarının nüfusa oranla fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5’te yer alan Samsun’da pozitif çıkan hastaların yüzde 50’sinin İngiltere’de görülen varyant virüsü taşıdığı ve artışa bunun neden olduğu iddia edildi. Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Neslihan Furtun, “İllere göre vaka sayılarının paylaşılması kararı, bize göre geç alınmış bir karardır. Mutant virüsle ilgili de geç kalınmaması lazım” dedi.

Birçok ilde olduğu gibi Samsun’da da il pandemi yönetiminde tabip odasının yer almadğını belirten Furtun, “Gerçek verilere sahip değiliz. Sağlık Bakanlığı ve bağlı il müdürlükleri bu konuda ketum davranmaktadır. Şu anda Samsun’da günlük vaka sayısı 300’lerde. 100 binlik orana bakarak kentlerimizin nüfuslarını karşılaştırırsak rakamları doğrulayabiliyoruz. İllere göre kaç PCR testi yapılıyor sorusunun cevabını net alamıyoruz. Mutant virüsün sık bulaştığını biliyoruz ama rakamları henüz bilemiyoruz. Diğer vaka sayıları gibi, mutant virüs verilerinin de açıklanması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.