Artık kedilerini anlayabilirsiniz

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 9:25 pm

Bilim insanları bugüne kadarki en önemli çalışmalardan birisini gerçekleştirmiş olabilir, kedileri anlamak.

Kedilerin şaşırtıcı düzeyde sosyal derinliğe sahip olduğunu ve önceden düşünüldüğü kadar mesafeli olmadıklarını öne süren yeni bir araştırmaya göre, kediler iletişim kurmak için yaklaşık 300 farklı yüz ifadesi kullanmak mümkün.

Kansas Üniversitesi’nden araştırmacılar da dahil olmak üzere araştırmacılar, şimdiye kadar insanlar, köpekler ve şempanzeler de dahil olmak üzere bir dizi memelinin yüz ifadeleri üzerinde geniş çapta çalışıldığını ancak kedilerin mırlama ve miyavlamalarının ötesindeki iletişimlerine ilişkin araştırmaların çok az olduğunu söylüyor.

 

 

kediler

 

Yeni çalışmada araştırmacılar, Los Angeles’taki bir evcil hayvan kafesinde 53 yetişkin evcil kedi arasındaki spontane etkileşimleri gözlemledi ve yüz ifadelerini kaydetti. Kaliforniya’daki kar amacı gütmeyen kurtarma organizasyonu CatCafé Lounge, ziyaretçilerin grup halinde barındırılan sahiplenmeye hazır kedilerle etkileşime girebileceği açık bir iç mekan kat planına sahip.

İlginizi çekebilir: Bilim insanları insan kasını taklit etmeyi başardı: Devrim gibi teknoloji

Bilim insanları kedilerde; aralıklı dudaklar, gözbebeği genişlemesi veya daralması, göz kırpma, burun yalama, ağız köşelerinin kıvrılması ve farklı kulak pozisyonları dahil olmak üzere 26 yüz kası hareketi buldu ve kedigiller bunları 276 farklı kombinasyonunu inceledi. Görünüşe göre kediler yüzleri ile şakacı olma niyetlerinden saldırganlığa ve aradaki tüm ruh hallerine kadar her şeyi aktarıyor.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme