Artık AKP’liler bile AKP’yi eleştirmeye başladı

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 8:08 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 8:08 am

Korkusuz yazarı Can Ataklı, artık AKP’lilerin bile AKP’yi eleştirdiğini yazdı. Ataklı, “Korku imparatorluğu da bir yere kadar tabii.” ifadelerini kullandı.

Ataklı’nın bugünkü “Artık AKP’liler bile böyle konuşuyor” başlıklı yazısı şöyle:

Her gün halkın içindeyim.

Herkesle sohbet ediyorum, bazen dert dinliyorum, bazen “ne olacak bu işin sonu?” sorularına cevap yetiştirmeye çalışıyorum.

Daha önceleri de yazdığım gibi çoğu kez benimle aynı görüşte olmayan, AKP’li, MHP’li ya da muhalif olsa da temelde anlaşamadığım görüşleri savunan vatandaşlarla da çok hoş sohbetlerim oluyor.

Açık söyleyeyim şu ana kadar benimle aynı görüşte olmayan hiç kimsenin kötü veya nezaketsiz bir davranışına tanık olmadım.

Son günlerde hem birebir konuştuğum hem de oturduğum yerlerde kulak misafiri olduğum AKP’lilerden inanılmaz çıkışlar duyuyorum.

Anlaşıldığı kadarıyla artık AKP’ye oy verenlerin de burasına gelmiş.

Bir yıl öncesine kadar sokakta konuştuğum insanlar çekingen davranır “Sizi dinliyorlardır, bizim de başımız derde girmesin” derlerdi mahcup ifadelerle.

Artık bu bitti.

Vatandaş iktidardan rahatsızlığını artık korkmadan dile getirmeye başladı.

Ama daha önemlisi AKP’li olduğunu bildiklerim de bulundukları yere bakmadan rahatsızlıklarını yüksek sesle söyleyebiliyorlar.

İki gün önce duyduklarımdan aklımda kalan bazı cümleleri topladım.

Bakın neler söylüyor artık AKP’liler bile:

– Biz AKP’nin kuruluşundan beri yönetimdeyiz, bizimle siyasete başlayanların nasıl zengin olduğuna şahit olduk. Biz ne adamlarının nerelere geldiklerini, ne paralar kazandıklarına, karılarının çocuklarının nasıl lüks arabalara bildiğine gözümüzle gördük.

– Biz 3 Y’yi ortadan kaldıracaktık. Bunlar Yoksulluk, Yasaklar, Yolsuzluk’tu. Oysa şimdi bunların hepsini biz dibine kadar yapıyoruz.

– Tarikatların emrine girdik. Devleti onlara teslim ettik, sonuç ortada.

– HDP ile açılım sürecine tüm uyarıları dikkate almadan biz girdik. Tüm tavizleri verdik. Askeri kışladan bayrağımızı indirdiler, ağzımızı açmadık. Apo’nun mesajlarını meydanlarda okuttuk, gıkımız çıkmadı, sonra da bunları biz yapmamış gibi siyasi olarak HDP ile görüşen CHP’yi vatan haini ilan etmeye kalkıyoruz.

– Afrika’ya, oraya buraya yardım yapıyoruz. Kendi vatandaşımız aç. Birçok tanıdığım insan Afrikalılardan daha kötü durumda.

– Çocuklarımız iş arıyor ama ayrıcalıklı bir kesimin böyle bir derdi yok.

– Üstelik doymak bilmiyoruz. Bir maaş yetmiyor, iki maaş, üç maaş, on maaş alan varmış. Onlar da yetmiyor tüm yakınlarını işe alıyorlar, vatandaşın çocuklarının iş peşinde ömürleri geçiyor.

– Abi biz Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye hapse attık yaa, daha ötesi var mı? Sonra da masum diye berat ettirdik. Böyle bir saçmalığı bugüne kadar hangi hükümet yaptı?

– Korona’da milleti evlere kapattık, beş kuruş yardım yapmadık. Yardım almak için Somalili mi olmaları gerekiyor?

Görünen o ki AKP sadece erimekle kalmıyor, bizzat kendi seçmeni en ağır eleştirileri yapma cesareti buluyor artık.

Korku imparatorluğu da bir yere kadar tabii.