Artıbir İstanbul’daki son anketini TELE1’de açıkladı! İşte İmamoğlu ve Kurum’un oyu…

Yayın tarihi: 9 Mart 2024 Cumartesi 10:31 pm - Güncelleme: 9 Mart 2024 Cumartesi 10:31 pm

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, İstanbul’daki son anketi TELE1’de açıkladı. Çalışkaner, kararsızlar dağıtıldığında Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 41, Murat Kurum’un ise yüzde 37 oy aldığını belirtti. Çalışkaner, “Arada yaklaşık 3-4 puanlık fark var. İmamoğlu’nu önde görüyoruz” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlere sayılı günler kala siyasetçiler mitinglerini sürdürürken, araştırma şirketleri de adayların tahmini oy yüzdelerini açıklamaya devam ediyor.

Artıbir Araştırma’nın Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk oldu. Çalışkaner, programda İstanbul’da yaptıkları son araştırmanın sonucunu paylaştı.

Çalışkaner, şunları söyledi:

-Türkiye çapında bir araştırma yapmıyoruz ama lokal lokal araştırmalar yapıyoruz. İstanbul’da yaptığımız araştırma geçen hafta bitti. Son yaptığımız araştırmada kararsızlar dağıtılmadan; Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 37.5, Murat Kurum’u 35.2, Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni 4.8, Buğra Kavuncu’yu da 3.9 bulmuştuk. Yaklaşık 11-12 puan da kararsızlar var.

“İMAMOĞLU YÜZDE 41, MURAT KURUM YÜZDE 37”

-Kararsızlar dağıtıldığında ise İmamoğlu’nun oyu yüzde 41’lere, Murat Kurum’un oyu da  37’ye çıkıyor. Arada yaklaşık 3-4 puanlık fark var. İmamoğlu tam olarak sahaya inmiş değildi. CHP’de aday adayları dönemlerinde bazı sıkıntılar yaşandı. Dolayısıyla şu aşamada İmamoğlu’nu önde görüyoruz.

İpsos araştırmadan dikkat çeken anket! Türkiye’nin yüzde 73’ü yanlış yoldayız diyor

“İMAMOĞLU ESENYURT’TA ÖNDE”

-Esenyurt’ta yaptığımız araştırmada, İmamoğlu’na yüzde 55 civarında bir oy geliyor. Esenyurt 750  bin seçmene sahip. Türkiye’nin birçok ilinden büyük bir ilçe. Seçimi belirleyebilecek ilçelerden bir tanesi.

“İMAMOĞLU KADIKÖY’DE YÜZDE 70 ALIYOR”

-Kadıköy’de yaptığımız araştırmada, İmamoğlu’nun yüzde 70’in üzerinde bir oy aldığını görüyoruz. Başka ilçelerde de benzer sonuçları görmüştük. İmamoğlu’nu ciddi bir şekilde önde görüyoruz. Seçimlere 22 gün var. Bu farkın açılma ihtimali de kapanma ihtimali de var.

10 büyük anket firmasının ortalaması alındı! İşte İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark

“MURAT KURUM DÜŞÜK PROFİLLİ ÇIKTI”

-İktidar tüm gücüyle İstanbul’a bindirme yapıyor. Tüm bakanlar artık İstanbul’da. Neredeyse bakanlık görevlerini bırakıp seçim çalışmalarına katılacak. Çünkü Murat Kurum düşük bir profilde çıktı, yaptığı gaflar, İmamoğlu’nun sahada gösterdiği performans karşısında gün geçtikçe oy kaybediyor. Kararsızların bir kısmının AKP’den geldiğini bile söyleyebilirim. İstanbul’da bir seçim heyecanıyla karşı karşıya değiliz. Derin bir yoksulluk var. Emekliye yapılmayan zamlar da ciddi anlamda etkiliyor.

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, İstanbul seçim anketi, Hüseyin Çalışkaner, Artıbir Araştırma, İstanbul seçim anketi 2024, İBB, yerel seçimler, CHP, AKP, siyaset

Kaynak: TELE1