Artı 1 Araştırma Başkanı Çalışkaner, son anketi TELE1’de anlattı!

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 11:54 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 11:59 pm

Artı 1 Araştırma Başkanı Hüseyin Çalışkaner, TELE1 ekranlarında katıldığı canlı yayında şirketinin son anketini anlattı. Çalışkaner şirketinin çalışmasında seçimlerin ikinci tura kaldığının gözüktüğünü belirterek, “Burada bir haftada kritik bir hata yapılmazsa ve halka dokunursa Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları seçim birinci turda biter” dedi.

Artı 1 Araştırma Başkanı Hüseyin Çalışkaner, TELE1 ekranlarında yayınlanan Şimdiki Zaman programının konuğu oldu. şirketinin 13-24 Nisan arasında yaptığı son anket çalışmasının detaylarını aktaran Çalışkaner, çalışmayı telefonla anket metodolojisiyle bin 500 kişide yürüttüklerini belirtti.

Yürütülen araştırmada, “Türkiye’nin en önemli sorunu hangisidir?” sorusuna yüzde 76,2 ile Ekonomi, yüzde 12,8 ile Hayat Pahalılığı, yüzde 8,2 ile İşsizlik cevapları verilirken Çalışkaner bu konuda şunları aktardı:

“Her ne kadar Sayın Süleyman Soylu, Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ; ‘İşgalci’, ‘Darbeci’ gibi söylemlerde bulunsa da bu tablo bize şunu gösteriyor, halk bu söylemleri satın almıyor. Aslında tamamı baktığımızda ekonomik ve yaşamsal bir durum belirtiyor. 10 gün önce yapılmış bir araştırmada Türkiye seçmeni ne Binali Yıldırım’ın ‘İşgalci’ söylemi’ni, ne Süleyman Soylu’nun ‘Darbeci’ söylemini satın almıyor. Ekonomi en temel kriterimiz”

İki şirketin son anketinde dikkat çeken yakınlık! Kılıçdaroğlu ilk turda kazanmaya çok yakın

“SON BİR HAFTADAKİ MİTİNGLER ÇOK ÖNEMLİ”

Programda ankette yöneltilen “Size göre Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilir mi?” sorusuna yüzde 46,3 ile Evet, yüzde 53,7 ile Hayır cevabı verildiği kaydedildi.

Ankette “Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna ise seçmenin yüzde 49,4 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 43,7 ile Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 4,5 ile Muharrem İnce ve yüzde 2,4 ile de Sinan Oğan dediği görülüyor.

Çalışkaner bu ankette çıkan bu sonuçlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bizim yaptığımız araştırmada şu anda ikinci tura kalıyor görünüyor. Ben Sayın İnce ve Oğan’ın önümüzdeki hafta itibarıyla aşağı yönlü hareket edeceğini düşünüyorum. Muhalefetin yapacağı bu bir haftalık mitingler ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve sayın cumhurbaşkanı yardımcılarının yapacağı mitinglerin ben çok önemli buluyorum. Burada bir haftada kritik bir hata yapılmazsa ve halka dokunursa Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları seçim birinci turda biter”