Artan polis ve bekçi şiddeti sonrası CHP harekete geçti

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 5:16 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 5:16 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Mv. Av. Turan Aydoğan, artan polis ve bekçi şiddetini meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan son günlerde çeşitli kentlerde yaşanan kolluk kuvveti şiddeti vakalarını Meclis gündemine taşıdı. Artan polis ve bekçi şiddeti vakalarının araştırılıp sorunun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, “Güvenlik güçleri halkın güvenliğini sağlamak için varken bunun aksine hareket edip, kendi varlığını sorgulatır hale getiriliyor” dedi.

Polis şiddeti hız kesmiyor! Alarmını kapatmak isteyen vatandaş darp edildi

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan son günlerde sıklaşan, güvenlik güçlerinin bazı illerde vatandaşa şiddet uyguladığı haberleri üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Konunun İçişleri Bakanlığı tarafından ciddiyetle takip edilmesi gerektiğini, köklü bir kurum olan emniyetin de itibarının zedelendiğini ve vatandaşın tedirgin olduğunu ifade eden Aydoğan, “Şayet devlet bu vakaların üstünü örterse kendi itibarını ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün itibarını zedelemekten başka bir şey yapmaz. Kolluk kuvvetine olan güvenin ve inancın sarsıldığı bir ülkede vatandaş kendini nasıl güvende hissedecek? Memlekette kurumlara olan güvenin tartışılıyor olması düşündürücüdür. Kaldı ki en çok güven vermesi gereken ve hatta varlık sebebi vatandaşın güvenliği olan kolluk güçlerinin vatandaşa şiddet uygulaması düşündürücüdür. Bu iddialar acil biçimde değerlendirilmeli ve gereken yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Yine Çorlu yine polis şiddeti

KUTUPLAŞTIRICI DİLİN SOUÇLARI

Ülkede siyasilerin kutuplaştırıcı dilinin tüm kurumlara sirayet ettiğinin ve bu söylemin toplumda derin yaralar açtığının altını çizen Aydoğan, “Ülkeyi yönetenler her gün çıkıp ekranlarda saldırgan bir dil kullanırsa, attıkları her adımda hukuku, kuralları çiğnerlerse yönettikleri kurumlarda çalışanlar da aynısını yapar. Merkezi yönetim şapkasını önüne koyup bir düşünmeli. Hiçbir toplum şiddete dayalı muameleye layık görülemez. Bu kabul edilemez! Kurallar toplumda huzur, barışı sağlamak ve özgürlükleri sağlamak adına koyulur. Kurallar herkesin hakkını korumak içindir. Kimse kendi kendine kural koyup hukukun alanına girerek ceza veremez. Aleni biçimde çiğnen bu kurallar yarın çok büyük olaylara sebebiyet verebilir.

Polis ve bekçi şiddeti hız kesmiyor: Orantısız güç bu kez Sultanbeyli’de

SİYASİ ÜSLUPTAN BAĞIMSIZ DEĞİL

İstanbul’da, Adana’da, Çorlu’da, Güneydoğu ve Doğu illerinde, birçok kentte yaşanan polis veya bekçi şiddeti vakalarını takip ettiklerini ifade eden Aydoğan, “Ülkede yaşanan olayları iktidarın, hatta tüm siyasilerin üsluplarından bağımsız okuyamayız. Toplum müthiş bir baskı altında tutuluyor. İktidar otoriter bir anlayışla gün geçtikçe daha çok zora başvuruyor. Bütün bunlar iktidarın varlığını sürdürme mücadelesinden ileri geliyor. Devletin şefkatli ve kucaklayıcı olması beklenirken gün geçtikçe bu çizgiden uzaklaştığını görüyoruz. Devlet, hukuk kuralları ile vatandaşın güvenliğini, özgürlüğünü, malını, canını korumakla göreviyken bu vakalara kayıtsız kalınması kabul edilemez. Meclis bu duruma müdahil olmalı ve konu araştırılıp sorunu çözme noktasında somut adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

Bu da mı polis şefkati?

Bahçede oturan yurttaşlara saldıran polis, görüntüleri çekenin evinin kapısının camlarını kırdı

İstanbul Emniyeti’nden Kadıköy’de kuryeyi darp eden polisle ilgili açıklama

Çorlu’da polis zorbalığı! Evinin bahçesinde oturan yurttaşa polisler şiddet kullandı