Pes artık! Çocuk tacizcisi sapığı bir kez daha serbest bıraktılar

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 11:59 am - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 1:11 pm

Yalova’da cinsel taciz iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Y.A, başka bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Y.A, bu soruşturmadan da bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldı.

Yalova’da pes dedirten bir yargı skandalı yaşandı. Armutlu’da geçen yıl yaşanan olayda belediyenin spor tesislerinde işçi olarak çalışan Y.A, E.N. isimli çocuk ile P.Ç. adlı kadına telefonla cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 17 Ağustos’ta gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından Gemlik Adliyesi’ne sevk edilen Y.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Y.A, hakkında, Gemlik 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğa karşı telefonla cinsel taciz suçlamasıyla’ 6 aydan 3 yıla kadar, Gemlik 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ise ‘telefonla cinsel taciz’ suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Y.A, bu suçlardan dolayı tutuklanarak cezaevine konuldu. Cezaevinde iki ay tutuklu kalan sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Bununla da sınırlı kalmadı. Y.A, çalıştığı Armutlu Belediyesi Spor Tesisleri’ndeki işine de geri döndü.

TAHLİYE OLDU BAŞKA BİRİNİ TACİZ ETTİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI

Skandal işe geri dönüşten sonra da devam etti. Sanık Y.A, bu kez 8 Şubat’ta tesise spor yapmaya gelen Ş.M.A. isimli çocuğa telefonla cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Telefon dökümlerinde yapılan incelemede Y.A,’nın, Ş.M.A.’ya attığı telefon mesajlarından ve ses çözümlemelerinden ‘cinsel taciz’ suçunun yanı sıra çocuğu fuhuşa teşvik ettiği ve şantaj yaptığı da belirlendi. Y.A, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince ‘çocuğu fuhuşa teşvik etme’, ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ ve ‘şantaj’ suçlarından tutuklanarak bir kez daha Bursa Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

İKİNCİ TUTUKLAMADA İŞTEN ATILDI

Y.A, ikinci kez gözaltına alındıktan sonra başka kişilere benzer tacizlerde bulunup bulunmadığının belirlenmesi için cep telefonuna el konuldu. Olayın ardından Y.A,’nın çalıştığı Armutlu Belediyesi’nin şirketi Arjemek’ten de açıklama geldi. Açıklamada Y.A,’nın kesinleşmiş suçu olmadığı için işe geri alındığı ancak ikinci kez tutuklandıktan sonra çıkışının verildiği kaydedildi.

‘ART NİYETİM YOKTU’ DEDİ TAHLİYE OLDU

‘Çocuğu fuhuşa teşvik etme’, ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ ve ‘şantaj’ suçlarından tutuklu yargılanan Y.A, Gemlik 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “Art niyetim yoktu” dedi. Cumhuriyet savcısı, üç ayrı dosyanın da birleştirilmesini talep ederken, mahkeme heyeti Y.A,’nın tahliyesine karar verip, talebi görüşmek üzere duruşmayı erteledi.

Harran Üniversitesi’nde taciz iddiasına soruşturma