Arşivden çıktı! İşte Ali Mahir Başarır’ın seneler önce Erdoğan’a sorduğu soru

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 12:29 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 12:37 pm

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın hayatını anlattı. Alçı, “Günah değil mi bir aileyi hedef göstermek? Neden hemen nefret aile üyelerine yöneliyor? Maalesef bu hastalıklarımızdan kurtulamıyoruz” ifadesinde bulundu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın hayatını anlattı.

Nagehan Alçı’ya hapis şoku

“Geçen cumartesiden beri gündemde neredeyse sadece Ali Mahir Başarır’ın sözleri var. Dün de yazdığım gibi CHP PM üyesi ve Mersin Milletvekili Başarır ile epey sayıda programa çıktık. Çok tartıştık. Program çıkışı ettiğimiz uzun sohbetler var. Kendisinin siyasi portresini iyi bilirim. Bu yazıda bu portreye odaklanacağım.” diye yazan Nagehan Alçı sözlerine şöyle devam etti:

‘HİÇ ADİL BULMUYORUM’

“Biliyorsunuz fırtına Habertürk TV’de Eren Eğilmez’in yönettiği programda koptu. Arkadaşımız Eren, Mahir Başarır’ın söylediklerinden rahatsız oldu ve yayın arasından sonra da Ali Mahir’den sözlerini geri almasını istedi. Yani Habertürk TV kurumunu temsil eden moderatör bu sözlere karşı tavır aldı. Buna rağmen sanki Habertürk o sözleri CHP PM üyesi Mahir Başarır’a söyletmiş gibi RTÜK’ün aşırı sert ceza vermesini hiç adil bulmuyorum. Başka bazı kanallarda yorumcuların saçmalıklarına moderatör de katıldığı halde bu kadar sert ceza yazılmadı RTÜK tarafından. RTÜK en ağır yaptırım maddesi olan 8-1-a maddesini işletti bu kararda.

CHP PM üyesi bir konuk problemli bir üslup kullanınca Habertürk TV moderatörü buna karşı çıkmasına rağmen nasıl bu kadar ağır bir ceza verilebilir? Adalet ve hakkaniyete uygun mu bu tutum?”

RTÜK’ten Habertürk’e ağır ‘Ali Mahir Başarır’ cezası

BİRAND’IN PROGRAMINDA ERDOĞAN’A SORU SORAN GENÇ

Bir yayın çıkışı bana 28 Şubat darbesi döneminde 1997’de Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi’ne konuk geldiği Birand programından bahsetmişti.

Orada CHP gençlik kolları üyesi bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak Tayyip Bey’e tamamen anti-militarist bir soru sorduğunu ve MGK’yı çok sert eleştirdiğini söylemişti.

İtiraf edeyim o dönem CHP gençlik kolları üyesi olan birinin böyle davranacağına ihtimal vermedim ve kendisinden kaydı bulup bana vermesini rica ettim. Çünkü dönemin CHP’si maalesef 28 Şubat askeri darbesini desteklemişti.

Bunun üstüne Ali Mahir 1997-98 ortamında türban yasaklarına da karşı olduğunu ve türbanlı sınıf arkadaşlarının eylemlerine destek verdiğini söyledi. “Ben her zaman özgürlükçü bir solcuydum” dedi. Hakikaten de büyük gazeteci rahmetli Birand’ın o program kaydını bana gönderdi o zaman.

Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı

Alçı, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Ali Mahir hata yapmış olsa da bundan ötürü eşinin ve evlatlarının sorumlu tutulmasını da asla doğru bulmuyorum. Bakıyorum sosyal medyaya… Ortalık hakaretten geçilmiyor. Eşine ve iki çocuğuna neler söyleniyor neler… 9 yaşında dünya tatlısı ikiz kızları var. Bu çocukların ve başarılı bir avukat olan eşinin bu tartışmayla ne ilgisi var? Yazık değil mi? Ayıp değil mi? Günah değil mi bir aileyi hedef göstermek? Neden hemen nefret aile üyelerine yöneliyor? Maalesef bu hastalıklarımızdan kurtulamıyoruz…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN