Arşiv unutuldu Bakanlar Yahudi din adamları ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 2:01 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 2:01 pm

AKP’nin İsrail politikasında geri adım atmasıyla birlikte, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank Yahudi hahamlarıyla samimi pozlar çektirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları Temsilcilerini Türkevi’nde kabul etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Amerikan Yahudi Kuruluşları Başkanları Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein, New York Yahudi Toplum İlişkileri Konseyi Başkanı Gideon Taylor, Etnik Anlayış Vakfı Başkanı Haham Marc Schneier, Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen, İnkarla Mücadele Ligi Onursal Direktörü Abraham Foxman, Amerikan Yahudi Kuruluşları İcra Kurulu Başkanları Başkanı Konferansı William Daroff, Türk Yahudi Toplumu Eşbaşkanları İshak İbrahimzadeh ile Erol Kohen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda çatı kuruluş temsilcisi yer aldı.

ABD’de Yahudi örgütleriyle sıcak pozlar! Erdoğan ‘One minute’ çıkışına en sert tepkiyi gösteren Lauder ile ne konuştu?

Toplantıda Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki bakanlar ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in yanı sıra Büyükelçi Murat Ercan da eşlik etti.

İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği’nden toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Manhattan’daki Türk Evi’nde düzenlenen toplantıya üst düzey katılımcılar arasında Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi Bakanı Mustafa Varnak, Ömer Çelik, Büyükelçi Murat Mercan ve diğerleri de katıldı. Toplantı, Bay Ezra Friedlander tarafından organize edildi. Türkiye Cumhurbaşkanı @RTErdogan, Amerikan Yahudi örgütlerinin önderliği ile bir araya geldi. Haham Mendy Chitrik, New York’ta düzenlenen toplantıda İslam Devletlerinde Hahamlar İttifakı’nı temsil etti.” ifadeleri yer aldı.

BAKANLARIN POZU GÜNDEM OLDU

Toplantı sırasında kabinedeki bakanların, yahudi hahamlarıyla verdiği pozlar ise dikkat çekti. Bakan Varank ve Bakan Akar’ın Türkiye Aşkenaz Yahudi cemaatinin hahamı

Mendy Chitrik’le çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

ÖZDAĞ GÖNDERME YAPTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bakanların yahudi hamamlarla verdiği pozları eklediği paylaşımında “Bana mutluluğun tanımını yapabilir misin? Bu fotoğraflardan daha güzel mutluluk tanımı yapabilecek bir şey zor bulunur.” notunu düştü.

SAMİMİ POZLAR SERVİS EDİLMEDİ

Bakanların yahudi hahamlarıyla verdiği pozlar İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği’nin resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların resmi görüşmelerini servis eden Anadolu Ajansı’nda, bakanların hahamlarla verdiği samimi pozlara ise yer verilmedi.