Arşiv unutmaz! AKP’li Kurtulmuş’un ‘Kanal İstanbul’ eleştirisi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 5:39 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 5:40 pm

Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken arşivden AKP Genel Başkanvekilliği Numan Kurtulmuş’un sözleri ortaya çıktı.

2011 yılında dönemin başbakanı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çılgın proje’ olarak tanıttığı Kanal İstanbul’a ilişkin konuşan HAS Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un sözleri tekrar gündem oldu.

O dönemlerde HAS Partisi’nin Genel Başkanlığını yapan Kurtulmuş 8 yıl önce yaptığı konuşmada AKP iktidarının “çılgın proje” olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesini eleştirerek, “Bir İngiliz, ya bu Times nehri çok kirli akıyor buraya bir nehir daha açalım dese adamı sopayla kovalarlar. Bırakın bir nehir açmayı İstanbul’un en önemli yapısı boğazıysa Paris’in en önemli yapısı Eyfel Kulesi’dir. Bir Fransız kalkıp dese ki “ben ikinci bir Eyfel Kulesi yapacağım, bu turistlere yetmiyor” dese Adamı kovalarlar. Hiç kimsenin İstanbul’un yapısını bozmaya hakkı yok.” dedi.

Konuşmasının sonunda Erdoğan’a seslen Kurtulmuş, “Montrö Anlaşması’nı değiştirmeye kalktığımızda bizim daha çok aleyhimize olan bir metinle karşı karşıya kalabiliriz. Neresinden bakarsanız bakın bu proje tutarsız bir hayaldir. Sayın Başbakan ‘Hayal’ diyor e bu hayalin sınırı yok tabiki ben de o zaman diyorum ki: Buradan çıkacak olan toprağı ziyan etmeyelim Dolmbahçe Sarayı’nın karşısına koyup suni bir ada yapalım, oraya da başkanlık sarayını koyalım; sayın başbakanı oturtalım.” ifadelerini kullandı.