Arnavutluk başbakanı soru soran kadın gazeteciyi itti

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 7:21 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 7:22 pm

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Syri TV’nin kadın muhabiri Ambrozia Meta’yı yanağından ittirdi. Rama, yaptığı eylem için özür dilemedi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, kendisine soru soran bir kadın gazeteciyi kameralar önünde itti. Rama, olay sonrasında yaptığı açıklamada özür dilemeyi reddetti ve bunun ‘saldırgan bir davranış olmadığını’ savundu.

Syri TV muhabiri Ambrozia Meta, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Maalesef Başbakan Rama, artık gazetecilere karşı her zamanki küstahlığını fiziksel temasla gösteriyor. Hükümet başkanının kamuyu ilgilendiren konular sorulduğunda kendine hakim olamaması nedeniyle üzgünüm” dedi.

“ENDİŞE VERİCİ”

‘SafeJournalists Network’ isimli sivil toplum kuruluşu, Rama’nın eylemlerini ‘kabul edilemez ve endişe verici’ olarak nitelendirdi ve özür dilemesini istedi. Arnavutluk’un eski başbakanı Sali Berişa ise, Rama’yı ‘kadın düşmanı’ olarak nitelendirdi.

Sosyal medya paylaşımında, ‘saldırgan bir harekette bulunmadığını’ savunan Rama, “Bütün soruları da sabırla yanıtladım” dedi.

Arnavutluk’ta milletvekilleri meclise sis bombası attı

Kaynak: HABER MERKEZİ