Arnavutköy Belediyesi’nden sel yardımı açıklaması

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 10:12 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 10:12 pm

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, selden olumsuz etkilenen yurttaşlara ilk etapta 20 bin TL yardım yapacaklarını açıkladı.

İstanbul’da sağanak yağmurun ardından oluşan selden olumsuz etkilenen Arnavutköy ilçesinin belediye başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “ Hasar tesbiti tamamlanan yerlerde, mağdur vatandaşlarımıza Kaymakamlık aracılığıyla, AFAD ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen miktara ilaveten, belediyemizin yapacağı ödemeyle birlikte, ilk etapta 20 bin TL yardım yapılacaktır” dedi.

Ahmet Haşim Baltacı, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“1- Şiddetli sağanak yağıştan etkilenen ilçemizde, mahalle, yol, ev ve işyerlerinde bakım, onarım, tahliye ve temizlik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ayrıca oluşan zararların belirlenmesi için ekipler, hasar tespit çalışmalarını da sürdürüyorlar.

2- Hasar tesbiti tamamlanan yerlerde, mağdur vatandaşlarımıza Kaymakamlık aracılığıyla, AFAD ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen miktara ilaveten, belediyemizin yapacağı ödemeyle birlikte, ilk etapta 20 bin TL yardım yapılacaktır. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sağlıklı günler diliyorum.”

İstanbul’da sel felaketinden etkilenen yurttaşlara yardım ödemesi yapılacak