Armağan Çağlayan’ın ekonomistlere enflasyon sorusuna Mahfi Eğilmez’den yanıt

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:42 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 3:19 pm

Televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından ekonomistlere soru sordu. Çağlayan’a Mahfi Eğilmez’den yanıt geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon haziran ayında yüzde 1,64; yıllık bazda ise yüzde yüzde 71,60 arttı.

Armağan Çağlayan, açıklanan verilerin ardından sosyal medya hesabından “Hocalarıma bir sorum var” diyerek uygulanan ekonomi programına ilişkin soru sordu.

Çağlayan, X hesabından ekonomistleri etiketleyerek “Benim kafam basmadı 🙂 Şimdi bütün ekonomi programı TUİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına göre yapılıyorsa, ve bu açıklanan enflasyon oranları “gerçek” değilse. Uygulanan ekonomi programı hiçbir zaman başarılı olmaz? Benim düz mantığım böyle çalışıyor. Yanlış mı?” diye sordu.

MAHFİ EĞİLMEZ’DEN YANIT

Prof. Dr. Mahfi Eğilmez’den Çağlayan’a yanıt geldi. Eğilmez, “Son derecede doğru bir yaklaşım Armağan Bey. Eğer enflasyon % 120 ise ve biz onu % 75 olarak açıklayıp enflasyonu düşürecek politika araçlarını % 75’e göre ayarlıyorsak ciddi ve kalıcı bir başarıya ulaşmamız kesinlikle mümkün olmaz.” dedi.

Armağan Çağlayan’ın Mehmet Şimşek’e ‘asgari ücret’ yanıtı gündem oldu

Kaynak: HABER MERKEZİ