ARM Nvidia bünyesine rekor bir fiyata geçti

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 9:30 am - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 9:18 pm

 Nvidia’nın yeni planları henüz bilinmese de ARM ’ın gücü sayesinde AMD soğuk terler dökecek.

Temmuz ayında ortaya çıkan Bloomberg raporu, NVIDIA’nın Softbank’tan ARM ’ı satın almak istediğini ortaya koymuştu. NVIDIA, bugün ise iki şirket arasında bir anlaşma yapıldığını ve NVIDIA’nın ARM Limited’in tamamını 40 milyar dolar karşılığında satın aldığını resmen duyurdu. Artık ARM Nvidia bünyesinde hizmet verecek.

Satın alma işleminin 18 ay içinde tamamlanması bekleniyor. bu süre zarfında her iki şirket de ayrı ayrı faaliyet gösterecek. Bu sürenin ardından NVIDIA, ARM’in NVIDIA altında bir bölüm olarak faaliyet göstereceğini ve genel merkezi Cambridge, Birleşik Krallık’ta olmaya devam edeceğini açıkladı.

arm

ARM’ın CEO’su Simon Segars ve yönetim ekibi, sadece Softback’ten NVIDIA’ya ana şirkette bir değişiklikle ARM için çalışmaya devam edecek.

NVIDIA, satın alma ile birlikte AI bilgi işlem alanındaki uzmanlığından yararlanmayı ve bunu ARM’ün bilgi işlem ekosistemi ve CPU’lardaki engin bilgisiyle birleştirmeyi planlıyor.

NVIDIA CEO’su Jenson Huang, ARM’nin yoğun bir şekilde yatırım yaptığı bir alan olan IoT alanına yapay zeka hesaplamayı entegre etmenin gelecekteki avantajlarına özellikle dikkat çekti.

Yakın gelecekte NVIDIA, bir yapay zeka araştırması ve eğitimi oluşturarak ARM’nin Ar-Ge varlığına yatırım yapıyor. Merkezi Cambridge kampüslerinde.

NVIDIA, ARM’ün mevcut müşterilerini kaybetmekle ilgilenmiyor. ARM’ın açık lisanslama modeline devam edeceklerini ve müşteri tarafsızlığını koruyacaklarını belirtti. ARM, CPU tasarımlarını Apple, Google, Samsung gibi CPU alanındaki birçok büyük şirkete lisanslamaya devam edecek.

Arm CEO’su Simon Segars satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi;

ARM ve NVIDIA, her yerde bulunan, enerji açısından verimli bilgi işlemin iklim değişikliğinden sağlık hizmetlerine, tarımdan eğitime dünyanın en acil sorunlarının ele alınmasına yardımcı olacağı vizyonunu ve tutkusunu paylaşıyor. İki şirketimizin teknik güçlerini bir araya getirerek ilerlememizi hızlandırabilir ve küresel bir yenilikçi ekosistemi sağlayacak yeni çözümler yaratabiliriz. Yönetim ekibim ve ben NVIDIA’ya katılmaktan heyecan duyuyoruz. Böylece bu sonraki bölümü birlikte yazabiliriz.

Peugeot 1008 geliyor! SUV sınıfına yeni oyuncu!