Arkadaşları Enes’i andı: Sen hep 19 yaşında kalacaksın

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 2:42 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 2:50 pm

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Enes Kara’nın intiharına ilişkin kampüs içerisinde açıklama yaptı. Enes’i hayatına son verme kararına götüren sebeplere değinen öğrenciler, “Sen hep 19 yaşında kalacaksın” diyerek karanfil bıraktı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı hayatına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’yı andı. Öğrenciler, “Daha kaç gencin dünyayı kucaklayacak gülüşünün solması gerekiyor” dedi.

Tıp öğrencisi Enes Kara dün bir video çekerek hayatına son verdi. Enes Kara cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı hayatına son verdiğini ifade etti. Kara’ya ait notta, “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum. Bulunduğum cemaat yurdunda namaz kılma ve cemaatin dersine katılmak zorunlu, verdikleri kitapları okumak zorunlu, kendim müslüman değilim, ailem bilmiyor, buradan ayrılmak istediğimi söylediğimde hayır cevabını aldım” ifadeleri yer aldı.

“SEN HEP 19 YAŞINDA KALACAKSIN”

Kara’yı hayatına son verme kararına iten politikalara tepki gösteren öğrenciler adına basın açıklamasını Zeynep İlayda Baykendi okudu.

Pek çok öğrencinin Enes’le aynı sorunları yaşadığına dikkat çeken Baykendi şunları söyledi:

“Bugün burada dün vefat eden arkadaşımız Enes Kara için toplandık. Aldığımız haberle sarsıldık. Üzüntümüzü dile getirebilecek tek bir kelime bile bulabilmek imkansız. Dünden beri hepimizin aklında intiharından yaklaşık bir ay önce çekip bizlere bıraktığı videoda söyledikleri var. Yaşadıkları aile baskısından cemaat evinde gördüğü baskıdan ders ve gelecek kaygısından bahsediyor. Bir şeyler yapmak için daha kaç gencin dünyayı kucaklayacak gülüşünün solması gerekiyor. Artık bu durumun ele alınmasını, ailelerin, öğretmenlerin, yönetimin bu durum hakkında bir şeyler yapmasını talep ediyoruz. Enes videosunda ’19 yaşımı böyle hayal etmemiştim’ diyor. Hangimiz 19 yaşımızı böyle hayal edebilir ki? Bugün burada Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve Enes’in arkadaşları olarak toplandık. Enes sen her zaman kalbimizde yaşayacaksın ve her zaman 19 yaşında kalacaksın.”

Hayatına son veren Enes Kara’nın kaldığı yer Nur Cemaati’ne ait çıktı