Arka Sokaklar’da dikkat çeken bekçi sahnesi

Yayın tarihi: 16 Şubat 2020 Pazar 11:21 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2020 Pazar 11:33 pm

Çarşı ve mahalle bekçilerinin vatandaşlara kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi tartışmaları devam ederken, Kanal D’nin polisiye dizisi Arka Sokaklar’dan dikkat çeken bir sahne geldi.

Bekçilere geniş yetkiler tanınması tartışmaları sürerken, Kanal D’nin uzun zamandır yayımlanan polisiye dizisi Arka Sokaklar’ın 542. bölümünde bekçilerle ilgili bir sahne dikkat çekti.

Bekçiler üzerinin aranmasına izin vermeyen vatandaşı kelepçeledi

Olay; Sevgililer Günü’nde, polis memuru rolündeki Arda ile Şükran’ın izbe bir yerde ve arabanın içinde oturup muhabbet ettikleri sırada yaşanıyor. Bu sırada cama tıklatan bekçiler, Arda’yı dışarı çağırarak burada durmamaları gerektiğini isterken, bekçilerin, “Hoop hayrola”, “İner misin aslanım arabadan”, “gel bakalım delikanlı şöyle”, “Uzatma aslanım kimlik çıkart, kimlik” ifadelerini kullandığı görülüyor.

Bekçiler kanununa tepkiler çığ gibi büyüyor: Yerel milis gücü oluşturuldu

Arda’nın ise, “Bunlar da yeni çıktı” demesi dikkat çekerken, bekçilere, “Neden özel hayata karışıyorsunuz”, “Suç unsuru mu gördünüz hayırdır, sana ne”, “Ne hakkın var insanları rahatsız etmeye, dönüp gidin bakalım” ifadelerini kullandığı görülüyor.