Arjantin Devlet Başkanı Milei ağlama duvarına sarıldı: Yahudi olacağım

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 11:19 am - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 11:19 am

Aşırı sağcı politikalarıyla tartışma yaratan Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail’e ziyaretinde ağlama duvarına sarıldı. Milei, Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçeceğini söyledi.

Kemer sıkma politikaları nedeniyle Arjantin’de büyük protestolara Devlet Başkanı Javier Milei, Gazze’ye karşı savaşında desteğini ilan ettiği İsrail’e gitti. Ülkeye ilk resmi ziyaretinde, Arjantin’in İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklayan Milei, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la görüşmesinde de Hamas’ı terör örgütü ilan edeceklerini söyledi.

Anayasa için yetki isteyen Başkan Milei’ye karşı Arjantinliler sokağa döküldü

“YAHUDİLİĞE GEÇECEĞİM”

İsrail ziyaretinde kişisel hahamını da yanına alan Milei’nin Kudüs’teki Eski Kent bölgesinde Yahudiler için kutsal Ağlama Duvarı’na sarılarak ağlaması dikkat çekti. Mitinglerinde sık sık Tevrat’tan alıntılar yapan Milei, Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçeceğini söyleyerek şaşkınlık yarattı.

Milei, kasım ayındaki sürpriz seçim zaferinin ardından Buenos Aires’deki bir Yahudi mahallesine giderek dini törene katılmıştı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in “komünizm propagandası” yaptığını da öne süren Milei, İsrail’in ardından Vatikan’da Papa ile görüşecek.

Bu arada Arjantin liderinin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması İsrail’de memnuniyetle karşılandı. Şu ana dek ABD, Guatemala, Honduras, Papua Yeni Gine ve Kosova, Kudüs’te büyükelçilik açan ülkeler oldu.

Kaynak: TELE1