Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na suikast girişimi! Silah tutukluk yaptı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 9:56 am - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 10:02 am

Arjantin’de yolsuzluk davası sebebiyle hapsi istenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner’a suikast girişiminde bulunuldu. Silahın tutukluk etmesiyle korumalar olaya müdahale etti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner, evine girmeden önce destekçilerini selamlarken suikast girişimine uğradı. Bir kişi, yakın mesafeden Kirchner’ın yüzüne tabanca doğrultarak tetiğe bastı. Silahın tutukluk yapmasıyla korumalar hızlıca olaya müdahale etti.

Arjantin Güvenlik Bakanı Anibal Fernandez, C5N isimli kanala yaptığı açıklamada, olayın ardından saldırganın gözaltına alındığını, silahın da analize gönderildiğini söyledi.

YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR

Ulusal basına yansıyan haberlerde silahı taşıyan kişinin 35 yaşındaki Brezilyalı Fernando Andres Sabag Montiel olduğu ve daha önce de silah taşımaktan sabıkasının bulunduğu belirtildi. Geçen hafta yargılandığı yolsuzluk davasında hakkında 12 yıl hapis isteminde bulunulmasından bu yana taraftarları her gün Kirchner’ın evinin önünde destek gösterileri düzenliyor.