Ardahan’da korkunç olay! Hayvanları otlatırken üzerlerine yıldırım düştü

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 11:34 am

Ardahan’ın Posof ilçesi kırsalında hayvan otlatan iki kişiye yıldırım isabet etti. Düşen yıldırım nedeniyle bayılan iki arkadaş hastaneye kaldırıldı.

Sarıgül Mahallesi bölgesinde hayvan otlatan Mustafa Can Bilgili (18) ile Yusuf Can’a (18) yıldırım isabet etti. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İki gün hastanede kalan Bilgili taburcu edildi, Can’ın boynundaki zincir kolyenin oluşturduğu yara nedeniyle tedavisi devam ediyor.

Lise mezunu olduğunu ve köyünde üniversiteye hazırlandığını söyleyen Yusuf Can, şunları söyledi:

“Bu yıl hayvanları otlatacak çoban bulamadık. Köydeki gençler sırayla hayvanları yaylaya götürüp otlatıyordu. Sıra bana ve Mustafa’ya gelmişti. Sabahın erken saatlerinde inekleri otlatmak için yaylaya götürdük. Hava kapalıydı ve zaman zaman hafiften yağmur yağıyordu. Saat 15.00 gibi yağış şiddetini artırdı. Islanmamak için Mustafa ile açtığımız şemsiyenin altına girdik. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü Erzurum’da açtığımda doktorlar müdahale ediyordu. Şemsiye ile boynumdaki zincir kolye parçalanmış, telefonum da arızalanmış. Arkadaşım ayaklarındaki ağrı nedeniyle iki gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Boynumdaki zincir derimi yakmış ve izi çıkmış. Tedavim bu nedenle uzadı. Kolyeme ne olduğunu bilmiyorum görenler parçalandığını söylüyor.”

Yıldırım düştü 33 metrelik heykel kül oldu!