Arda Turan’ın göbeği dünya basınında

Yayın tarihi: 9 Ocak 2022 Pazar 3:33 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2022 Pazar 3:33 pm

Süper Lig’in 20. haftasında Giresunspor’a mağlup olan Galatasaray’da forma şansı bulan Arda Turan’ın kameralara yansıyan “göbeği” dünya basınında yer aldı.

Galatasaray’da yaklaşık 5 aydır sahalardan uzak olan Arda Turan, Giresunspor maçının ikinci yarısında forma giyme şansı yakaladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in maçın ikinci yarısında kurtarıcı olarak sahaya sürdüğü Arda Turan’ın belirginleşmiş göbeği ile maçta gösterdiği performansı taraftarlar ve spor yorumcularının eleştirilerine maruz kaldı.

Turan maçtan önce sakatlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sakatlığım sert bir sakatlıktı. Ameliyat olsam mı, ameliyatsız mı geçirsem diye sağlık ekibimizle böyle bir istişare yaptık. Ameliyat olsam 8-10 ayda geçecekti. Ağrılarım var ama ağrıları tolere edebilecek durumdayım. Zor bir süreçti. Yaşım ilerliyor. Fatih hocamın okulunda daha fazla süre geçirdim. Bana iyi geldi. Bazı şeylerde hayır vardır” dedi.

GÖBEKLİ GÖRÜNTÜSÜ ELEŞTİRİLDİ

Futboldan aylarca uzak kalan Arda Turan’ın göbekli hali karşısında sosyal medyada bazı taraftarlar, 33 yaşındaki futbolcunun jübile zamanının geldiği yönüne yorumlar yaptı.

Oyuna girdikten sonra 6 ikili mücadele ve 4 hava topu mücadelesini de kaybeden ve etkisiz bir görüntü sergileyen Arda Turan, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Arda Turan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“YAŞAYARAK GÖRÜYORUM”

“Alışık olmadığımız zor günler geçiriyoruz. Çok üzgün olmakla beraber birtakım şeyleri paylaşma zamanının da geldiğini düşünüyorum. Ben Galatasaray konusunda her zaman duygusal oldum ama bazı fikirleri değiştirmenin ne kadar zor olduğunu hâlâ yaşayarak görüyorum.”

“BU FİKİRLERİ DEĞİŞTİRMEK İMKANSIZ”

“Geçen sezon takımımız liderken de ben bazı insanlara göre hep, “el freni” olmuştum. Oysa tüm kariyeri, formasını giydiği takım fark etmeksizin, hemen her sezon şampiyonluk mücadelesi ile geçen biri olarak ben hep, büyük takımların topa hükmetme mantalitesini sahaya yansıtmaya çalışan bir oyuncu oldum. Biliyorum, bu fikirleri değiştirmek imkânsız. Ama bunlardan sinip, kaçmayacak bir karaktere sahip olduğumu bir kez daha herkese hatırlatmak istiyorum.”

“UCUZ BİR POPÜLİZM Mİ?”

“Ben Galatasaray için oynarken, rakibimi durdurmak adına yaptığım bir müdahalenin ardından sakatlandım. Kariyer sona erdirebilecek, geri dönüşü çok zor bir sakatlıktı. Ayağım alçıda geçirdiğim günler, ayağımın üzerine basmakta zorlandığım haftalar, düz koşu yapamadığım aylar oldu. Gece, gündüz geri dönebilmek için çok çalıştım. Ligde bu kadar arkada kalmış durumdayken, ağrılarımı tolere edebileceğimi düşündüğüm ilk anda, sağlık ekibimizden ve hocamdan izin alarak, takım arkadaşlarıma ve kulübüme yardım edebilmek için sahada oldum. Aylarca gösterilen tüm fedakârlığın, birlikte çalıştığım insanların gösterdiği büyük çabanın, emeğin sonucu; farklı bir açıdan çekilen bir fotoğraf neticesinde oluşturulan ucuz bir popülizm midir?”

“HİÇ VAZGEÇMEYECEĞİM”

Hayır. Bunun böyle olmadığını da herkese, tüm kariyerim boyunca yaptığım gibi çok çalışarak yeniden hatırlatacağım. Galatasaray için mücadele vermekten geri durmayacağım, bu genç takımın büyüme sürecinde bana ne zaman ihtiyaç duyulursa orada olacağım. Ve hiç vazgeçmeyeceğim.”

DÜNYA BASININDA YER ALDI

Arda’nın kilolu hali dünya basınının da gözünden kaçmadı. Bir dönem forma giydiği İspanya’daki basın 33 yaşındaki futbolcunun fiziki ile alakalı haber yaptı. Arda Turan’ın fiziksel durumuna şaşıran Marca Gazetesi, “Arda Turan, birkaç ekstra kiloyla futbola geri döndü” ifadeleriyle durumu haberleştirdi.

Öte yandan Portekiz basınından A Bola da Arda’yı manşete taşıdı. 5 aydır forma giymeyen oyuncunun, bu şekilde sahalara döndüğüne vurgu yapıldı.

Dehşetin görüntüsü! Gezi teknelerinin üzerine kaya düştü