Arda Turan’a 2 maç ceza

Yayın tarihi: 10 Şubat 2021 Çarşamba 5:38 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 5:39 pm

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Arda Turan’a Fenerbahçe derbisindeki hakareti sebebiyle 2 maç men cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Galatasaray A.Ş. sporcusu Arda Turan’ın, 06.02.2021 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş.-Galatasaray A.Ş. Süper Lig müsabakasında, hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 13.000. lira para cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir” denildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Galatasaray’ın deplasmanda 1-0 kazandığı Fenerbahçe derbisinin ardından soyunma odasında yaşadığı sevincin görüntüleri sosyal medyada ortaya çıkmış ve tartışmalara neden olmuştu. Etebo’nun Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde Arda Turan ile Marcao’nun masa üzerinde zıplayarak küfürlü tezahürat yapması Fenerbahçe cephesinden büyük tepkilere yol açmış ve tecrübeli futbolcu PFDK’ya sevk edilmişti.

KUPA VE LİG MAÇINDA YOK

Bu kararla Arda Turan bu akşam oynanacak Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçı Alanyaspor ve Pazar günü ligde oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde forma giyemeyecek.