Arda Turan Galatasaray ile anlaştı! Sözleşme detayları belli oldu

Yayın tarihi: 27 Aralık 2019 Cuma 11:29 am - Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma 11:29 am

Ligin ilk devresinde son haftaya girilirken Galatasaray’da Arda Turan ismi son günlerde daha yüksek sesle duyulmaya başlanmıştı. Sosyal medyadan yaptığı flaş paylaşımlarla da bu haberleri bir nevi doğrulayan 33 yaşındaki futbolcunun Galatasaray transferine dair gelişmeler yaşanıyor.

Süper Lig’de ilk yarının sonuna gelinirken Galatasaray transfer çalışmalarına hız vermişti. Birçok isimle temaslarını sürdüren sarı-kırmızılıların son zamanlarda gündeminde olan isim ise eski yıldızı Arda Turan…

Arda Turan: Para önemli değil. Yeter ki Galatasaray’a döneyim

A Milli Takım’da dönemin teknik direktörü Fatih Terim ile yaşadığı gerginlik sonucu arası açılan, Atletico Madrid’in ve Barcelona serüveni sonrası Türkiye’ye dönen Arda Turan Medipol Başakşehir – Galatasaray maçında eski hocası Fatih Terim’in yanına giderek elini öpmüş ve ikilinin arasındaki buzlar erimişti.

Arda’nın bu hamlesi sonrası olayla ilgili konuşan Fatih Terim Ben çok şaşırdım, beklemiyordum. Evlatlar bazen kızdırıyor, bazen şaşırtıyor, bazen de duygulandırıyor. Benim tanıdığım o eski Arda’yı görür gibi oldum bugün. Ben de çok duygulandım açıkçası. İnşallah onun da el öpenleri çok olur. “Benim bıraktığım, benim yetişmesinde katkıda bulunduğum Arda, bu Arda. Bu Arda adamın kalbine de girer, gönlüne de girer tabii ki. O gün o söylemimi hak ediyorsa, bugün de bu söylemimi hak ediyor.” şeklinde konuşmuştu.

Yaşanan bu olaylar sonrası Arda Turan’ın eski takımına geri döneceği yönündeki haberler ayyuka çıkmış gelecek sezon Turan’ın sarı-kırmızılı formayı giyeceği iddia edilmişti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken 32 yaşındaki futbolcu önceki gün Instagram’dan ‘Aslan Kral’ paylaşımı yapmıştı.

Tecrübeli oyuncunun, dün de Twitter’da Fatih Terim’in, “Anlaşıldı; ikinci yarı çok ZORLU geçecek” mesajında yer alan ‘göz kırpan’ emojiyi kullanması, sosyal medyada “Bu iş bitti” yorumlarına neden olmuştu.

Galatasaray’da üst seviyede performans göstermek isteyen ve bunun için istenen fiziksel noktaya gelmeyi hedefleyen 33 yaşındaki futbolcu için sarı-kırmızılı yöneticilerin “Hocamızdan gelen bir talep olmadı. Ama Arda’nın geri dönüşüne biz sıcak bakıyoruz” yorumunu yaptıkları bildirilmişti. Sosyal medya hesabından ‘Medipol Başakşehir Football Player’ yazısını da silen Arda’nın eski takımına dönüşüne kesin gözüyle bakılırken, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yeniden yuvaya dönmek isteyen 32 yaşındaki yıldızın boş mukaveleye imza atmaya razı olduğu ve Cimbom’la 1.5 yıllığına anlaşma yaptığı bildirildi.