Arçelik’ten siber saldırı açıklaması

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 1:42 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 2:42 pm

Arçelik şirketi bünyesinde kullanılan bir uygulamaya siber saldırı gerçekleştirildiğini açıklayarak teknik ve yasal önlemlerin alındığını açıkladı.

Beyaz eşya ve teknoloji firması Arçelik’in hacklendiği ve 30 bin kişinin verilerinin çalındığı öne sürüldü. DonanımHaber’in aktardığına göre hacklenen veriler BizBize mobil uygulaması ve internet sitesinin verileri. Arçelik konuya ilişkin açıklama yaparak siber saldırıyı doğrularken tüm teknik ve yasal önlemler alındığını doğruladı.

Arçelik’in açıklaması şöyle: “Bazı bayi ve yetkili servis çalışanlarımızın kişisel verilerine erişilmesiyle ilgili paylaşımlar üzerine açıklama yapma lüzumu doğmuştur. Şirketimiz bünyesinde kullanılan bir uygulamaya siber saldırı gerçekleştirilmiştir. Uygulamamıza erişim pek çok başka şirket ve markaya da hizmet veren bir tedarikçimizin sisteminden kaynaklı olup, gerekli tüm teknik ve yasal önlemler alınmıştır. Kişisel verilerin korunması ve siber güvenlik şirketimizin en önemli öncelikleri arasındadır. Olayın etkilediği sistemler, ödeme ve finansal bilgileri içermemektedir. Halihazırda kişisel verilere erişimle ilgili zafiyet bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”