Araştırma: Korona hastalarının yaklaşık üçte biri yeniden hastaneye kaldırılıyor

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 4:03 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 4:03 pm

‘The British Medical Journal’ (BMJ) dergisinde yayımlanan bir araştırma, taburcu edilen koronavirüs (Covid-19) hastalarının yaklaşık üçte birinin, bir ay içinde yeniden hastaneye kaldırılmak zorunda kaldığını ortaya koydu.

Irish Examiner sitesinin haberine göre, Leicester Üniversitesinden bilim insanları, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan ve 31 Ağustos 2020’den önce taburcu edilen 48 bin hastanın verilerini inceledi. Araştırma kapsamında, taburcu edilen Covid-19 hastalarında yeniden hastaneye kaldırılma ve ölüm oranlarının yanı sıra solunum, kalp-damar, metabolizma, böbrek ve karaciğer hastalığı görülme olasılığı değerlendirildi.

‘The British Medical Journal’ (BMJ) dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, ortalama 140 gün boyunca takip edilen hastaların yaklaşık üçte biri tekrar hastaneye yatırılırken, 5 bin 875’inin bu süre zarfında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Araştırmacılar, Covid-19 hastalarında, genel nüfusa göre çoklu organ yetmezliği, solunum sıkıntısı, diyabet ve kalp ve damar hastalıkları oranlarının önemli ölçüde arttığına da işaret etti.