Arap yatırımcıya arazi satışına Danıştay engeli

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 10:44 am - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 10:44 am

Danıştay, Trabzon’da 7 yıllık yargı sürecinin sonunda; ilçe belediyesinin Arap yatırımcıya otel ve AVM yapılması için ihalesini verdiği 15 dönümlük arazinin satışında, ihale duyurusunda esas ve usullere uyulmadığı gerekçesiyle mahkemenin verdiği satışın ‘hukuka uygun’ kararlarını bozdu.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi sahilinde 2 parsel halinde Arap yatırımcıya ihaleyle satılan 15 bin dönümlük arazi tartışmalara neden oldu. İlçede otel ve alışveriş merkezi yapılmak üzere Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın satışı yargıya taşındı.

İlçede yaşayanların bir kısmı, ihalenin ilan koşullarının kanuna aykırı yapıldığı iddiasıyla, arazi satışının iptali istemiyle Trabzon İdare Mahkemesi’nde dava açtı. 7 yıllık yargı sürecinin ardından Danıştay 13’üncü Dairesi, ihale duyurusunda esas ve usullere uyulmadığı gerekçesiyle mahkemenin verdiği satışın ‘hukuka uygun’ kararlarını bozdu.

Karar sonrası, temeli atılan otel inşası durdurulan arazi, belediyeye devredildi. İlçedekiler, bedeli altında ihale de edildiği öne sürülen arazinin yeşillendirilip, yeniden park yapılmasını istedi.

Danıştay İkizdere’de ÇED iptal davasının reddini bozdu!