Arap saçına dönen EYT düzenlemesi nihayet Meclis’te

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 9:46 am - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 10:25 am

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

Milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin teklif bu hafta Meclis’e geliyor. Geçtiğimiz hafta AKP grubunda imzaya açılan EYT teklifi, bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

Düzenlemeden ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi yararlanacak. EYT’de yaş sınırı aranmayacak. 8 Eylül 1999’dan önce sigorta girişi olanlar için, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek. EYT yasa taslağı, pazartesi günü Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda oylanarak yasalaşacak ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulacak.

EYT yasası Şubat ayı içerisinde Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Tüm bu aşamaların yaklaşık 2 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor. EYT yasasının yürürlüğe girmesi ile emeklilik için müracatlar başlayacak.

AÇIKLAMA ÜZERİNE AÇIKLAMA

EYT düzenlemesinin bu hafta TBMM’ye gelmesi beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’de ilk maaşların 1 Mart’ta ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Süreç Meclis’in iradesindedir” dedi. Ancak 28 Aralık 2022 tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan EYT düzenlemesine ilişkin yaşanan gecikmeden dolayı emekli olacakların daha düşük emekli maaşı alacağı ortaya çıktı.

İktidardan EYT’lilere maaşı oyunu