Aralarında ünlü modelin de olduğu ‘Hollywood’ tabelasını değiştiren 6 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 4:17 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 4:20 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nin ikonik tabelalarından biri olan “Hollywood” yazısını değiştiren 6 kişi gözaltına alındı. Aralarında Julia Rose’un da bulunduğu ekip, meme kanserine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinin Los Angeles şehrinde bulunan Mount Lee tepesinde hareketli dakikalar yaşandı. Meşhur “Hollywood” tabelası, “Hollyboob” olarak değiştirildi.

“Hollywood” yazısındaki ‘W’ ve ‘D’ harflerinin ‘B’ harfi ile değiştirilmesiyle ‘wood’ kelimesi, Türkçe ‘meme’ anlamına gelen argo ifade olan ‘boob’a dönüştüren 6 kişi gözaltına alındı.

Los Angeles Polis Teşkilatı (LAPD) tarafından yapılan açıklamada, güvenlik kameralarında 5 erkek ve 1 kadının tespit edildiği bunu üzerine harekete geçilerek bir yetişkin derginin kurucusu Julia Rose’un da aralarında bulunduğu grubun gözaltına alındığı ifade edildi. Tabelaya kalıcı zarar verilmemesi nedeniyle söz konusu kişilerin daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

“BAŞARDIĞIMA İNANIYORUM”

Öte yandan, Rose çıplak fotoğraflarından dolayı hesabını askıya alan sosyal medya platformu Instagram’ı protesto için böyle bir eyleme kalkıştığını söyleyerek,”Benim fotoğraflarımı sansürleyen İnstagramı protesto etmek istedim. Başardığıma inanıyorum” dedi.

EYLEM İÇİN 6 AY UĞRAMIŞLAR

Gözaltına alınanlar arasında, model Julia Rose’un da bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan gruptaki bir diğer isim olan YouTube fenomeni Jack Tenney de bu fırsatı tepmek istemediği için Rose’a eşlik ettiğini, bu ‘eylem’ için aslında 6 aydır uğraştıklarını anlattı.

YAZIYA MÜDAHALE SUÇ SAYILIYOR

Öte yandan Santa Monica Dağları’nda bulunan Hollywood Hills’in Mount Lee tepesinde büyük harflerle yazan “Hollywood” yazısı, bir Amerikan kültürü simgesi olarak biliniyor. 1923 yılında tahta ve sac levhadan yapılan, 1978 yılında yıkılıp çelikten tekrar takılan ikonik yazıya müdahale edilmesi iyi bir amaçla olsa bile suç teşkil ediyor.