Amerikalı şarkıcı Katy Perry'nin de aralarında bulunduğu isimler Amazon kurucusu Jeff Bezos'un roket şirketi ile uzaya çıktı. Blue Origin'in Teksas'tan fırlatılan New Shepard adlı roketiyle uzaya çıkan kadınlar 11 dakikalık yolculuğun ardından dünyaya döndü.
Şarkıcı Katy Perry roketten inerken kapısında durup gökyüzünü işaret ettikten sonra eğilip toprağa öptü.
Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bezos'un Blue Origin adlı şirketinin roketiyle Katy Perry ve Lauren Sanchez'in yanı sıra ünlü sunucu Gayle King, aktivist Amanda Nguyne, film yapımcısı Kieranne Flynn ve Nasa roket bilimcisi Aisha Bowe kısa bir uzay turu yaptı.
Bu yolculuk, 1963 yılında Rus kozmonot Valeantina Tereshkova'nın uzaya tek başına yaptığı yolculuğun ardından ilk kez tamamı kadın mürettebatla yapılan bir yolculuk olarak da tarihe geçti. Roketin fırlatılmasından kıza bir süre önce Jeff Bezos, uzay yolcularına "Geri döndüğünüzde bunun sizi ne kadar değiştirdiğini duymak istiyorum. Hepinizi seviyorum" diye seslendi. Bu arada seyahati canlı olarak yayınlanan 11 dakikalık yolculuk sırasında kapsüldeki yolcuların çığlık attığı da duyuldu.