Aracında uyuşturucu ve silah bulunan Yıldırım, eşini darp edip serbest kaldı!

Yayın tarihi: 9 Ocak 2022 Pazar 11:13 am - Güncelleme: 9 Ocak 2022 Pazar 11:13 am

Aracında uyuşturucu madde ve silah bulunması üzerine gözaltına alınıp serbest bırakılan restoran işletmecisi Sadık Yıldırım, bu kez kadına şiddet gerekçesiyle gözaltına alındı. Yıldırım yeniden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li Binali Yıldırım ile fotoğrafları ortaya çıkan Sadık Yıldırım’ın İzmir Bornova’da yol kontrolü sırasında aracında uyuşturucu madde ve silah bulunmuştu. Yıldırım bu kez de Ankara’daki eşini darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp yeniden serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım, ‘şiddet uygulamadım’ dedi.

Savcılık ayrıca Sadık Y.’ye yönelik uzaklaştırma ve 2 ay süresince elektronik kelepçe takılması talebinde bulundu. Hakimlik, adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı Sadık Y. hakkında uzaklaştırma uygulanması ve elektronik kelepçe takılarak takip edilmesi yönünde karar verdi.

paylastigi-not-ile-polisi-tehdit-eden-yildirim-bu-kez-kadina-siddetten-gozaltina-alindi-965161-1.

POLİSİ TEHDİT ETMİŞTİ!

Yıldırım geçen yıl ağustos ayında, İzmir’in Bornova ilçesindeki yol kontrolü sırasında, aracında uyuşturucu madde ve silah bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. Yıldırım, polis merkezine götürülürken kelepçeli fotoğrafını, “Kim aldırdı lan bizi, yol gidiyoruz diye çete mi olduk?” notuyla paylaştı. Serbest kaldıktan sonra da polis memurunun ismini eline yazarak fotoğrafını paylaşmış, tehdit içerikli mesajlar yayınlamıştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sadık Yıldırım isimli kişinin Twitter hesabı üzerinden polisi tehdit ettiği sosyal medya paylaşımlarına dikkat çekmişti. Antmen ağustos ayındaki paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Adı Sadık Yıldırım. 3 tabanca, 3 tüfek ve uyuşturucuyla yakalandığını söylüyor. 18 kişilik çetesiyle gezerken gözaltına alınıyor. “2 saate çıkarım” dedikten sonra hemen çıkıyor. Onu gözaltına alan polisi açık şekilde tehdit ediyor.”

Uyuşturucuyla yakalanıp, polisleri tehdit eden Sadık Yıldırım serbest bırakıldı