Arabasıyla yavru köpeği ezdi dönüp arkasına bile bakmadı!

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 3:02 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 3:07 pm

Kilis‘te bir vatandaş bakımını üstlendiği köpeklerin kaldırımda oynamalarını kameraya kaydetmeye başladı. Vatandaş kayıt sırasında ise o feci olaya tanıklık etti.

Kilis Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada çalışan Tümer Karabağ isim vatandaş biri yetişkin iki yavru köpeğin bakımını üstlendi. Karabağ, köpeklerin kaldırımda oynamalarını cep telefonu ile kaydederken yavru köpeklerden bir araç sürücüsü tarafından öldürülmesine tanıklık etti.

Yetişkin köpek ile yavrulardan biri yola indiği sırada oradan geçen bir otomobil, yavru olana çarparak üzerinden geçti. Aracın çarptığı köpek yerde kıvranırken yetişkin olan önce aracın peşinden koştu, sonra can çekişen hayvanın yanına gitti.

SÜRÜCÜDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Köpeklerin oynamalarını görüntülerken kaza anına şahitlik eden Tümer Karabağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürücünün olay yerinden kaçtığını, köpeğin ise hayatını kaybettiğini belirtti.

Araç sürücüsünden şikayetçi olduğunu dile getiren Karabağ, “Yazık günah. Sonuçta bunu da Allah yaratmış. Çarpmış olabilir, kazadır, bir şey demedik ama kişi arkasına bakmadan kaçıp gidiyor. Şikayetçi olduk. Yani böyle bir şey olabilir mi, nasıl bir insanlık? Ölen köpeğin anne babası da bizde. Bu hayvan 3 aylık. Sivas kangalı, burada özel yerleri var bakıyoruz. Kamera kaydından da annesiyle birlikte oyun oynadığı görülüyor. Kazadan sonra da annesi gelip başında duruyor.” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri,  yavru köpeği aracı ile öldüren şahsın tespit edilebilmesi için gerekli çalışma başlattı.

Sokak köpekleri zehirlensin diyen Yıldız Tilbe’nin konseri iptal edildi