Araba yerli tasarım İtalyan motor Alman batarya Çinli

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 1:45 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 1:45 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tanıtımını yaptığı yerli araba TOGG’un tasarımının İtalyan şirket Pininfarina’nın yaptığı iddialarının ardından aracın motorunu ise Alman Bosch markasının üreteceği açıklanmıştı. Yeni açıklamaya göre ise yerli arabanın bataryası Çin’de üretilecek.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen otomobilin bataryası için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Çinli Farasis şirketi ile anlaşıldığı duyuruldu.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretileceği aktarılan ortak açıklamada, iki şirketin, batarya hücresi tedarikinin yanında imzaladıkları kapsamlı niyet mektubu çerçevesinde, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak iş birliğini genişleteceği ifade edildi.

‘Yerli ve milli’ olarak tanıtılan TOGG’a Alman motoru takılacak

RESMİ SİTEDE DUYURDULAR

TOGG’un internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şu ifadelerine de yer verildi: Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir

Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir

İşte yerli otomobilin tasarımından ilk bilgi

Parçaları İtalya’dan getirtilen ‘Yerli otomobil’ tanıtımında Erdoğan’ı kızdıran detay