Apple’ın merakla beklenen ilk akıllı gözlüğü bu sene tanıtılacak mı?

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 7:15 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 6:56 am

Apple uzun süredir akıllı gözlükler üzerinde çalışıyor. Keza şirketin CEO’su Tim Cook da zamanında Apple Glass’ın varlığını doğrulayan açıklamalarda bulunmuştu. Peki Apple ilk akıllı gözlüğünü ne zaman tanıtacak?

 

Şimdiye kadar bu konu hakkında çok fazla bilgi sızdırılmadı. Fakat yine de Eylül’de gerçekleşecek olan etkinlikte ilk iGlass’ın tanıtılacağına dair bazı umutlar var. Yine de Apple’ın akıllı gözlük konusunda biraz mesafeli davrandığını biliyoruz.

Cupertino merkezli teknoloji devi önümüzdeki günlerde iPhone 14 modellerini tanıtacak. iPhone 14 ile birlikte yeni Apple Watch 8, yeni AirPods ve küçük bir ihtimal de olsa ilk Apple Glass’ın tanıtılması bekleniyor.

Apple Glass

 

Eğer Apple bu etkinlikte de akıllı gözlüğünü tanıtmazsa muhtemelen ilk akıllı gözlük Facebook’tan gelecektir. Malum Facebook şu aralar Ray&Ban ortaklığı ile ilk akıllı gözlüğünü geliştiriyor. Hatta geçtiğimiz gün bu gözlüğün görselleri de sızdırılmıştı.

 

Apple’ın akıllı gözlük konusunda aceleci davranmamasının temel nedeni ise gözlükte yer alacak olan kamera düzeni. Malum kişisel veriler ve gizlilik gibi unsurlar, gözlüğün kullanımının önüne hukuki engeller çıkarabilir. Apple muhtemelen bunlardan çekindiği için gözlük tarafında çok aceleci davranmıyor.

Intel dünyanın 16 çekirdekli ilk mobil işlemcisini tanıttı