Apple’ın iPhone 12 maliyeti için düğmeye bastı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2020 Cuma 7:48 pm

5G yüzünden maliyeti artan Apple’ın özellikle iPhone 12 için daha ucuz pil kullanacağı söyleniyor.

Apple, Eylül ayında online olarak düzenleyeceği etkinlikte merakla beklenen iPhone 12 modellerini tanıtacak. Bu yıl 5G’ye geçmesi şart olan Apple, 5G teknolojilerine yer vermek için uzun zamandır çalışıyor. Bugün ise Apple’ın iPhone 12 maliyeti için düğmeye bastığı ve çok farklı bir yol ile maliyeti düşüreceği ortaya çıktı.

Apple analisti Ming Chi Kuo’ya göre; Sub-6GHz 5G teknolojisini entegre etmenin maliyeti yaklaşık 75-85 dolar olacak. Ayrıca 5G milimetre dalga teknolojisini entegre etmek için 125-135 dolar arasında bütçe ayırılacak. Apple, diğer bileşen üreticileriyle pazarlık yaparak 5G konusunda maliyetlerdeki artışı telafi etmenin yollarını arıyor.

iPhone 12

Apple’ın maliyeti düşürmek için araştırdığı bu alanlardan biri, Apple’ın daha az katman içeren daha basit ve daha küçük bir tasarım hedeflediği pil olacak. Apple, iPhone 12 için tedarikçilerle agresif pazarlık yaparak anakart maliyetini yüzde 40-% 50 oranında düşürdü. Ming Chi-Kuo, iPhone 12s modellerinde ise maliyetlerinin daha da düşeceğini iddia ediyor.

Apple’ın maliyetten tasarruf edebileceği bir başka alan da dahil olan şarj adaptörü olacak. Apple, iPhone 12’lerin kutu içeriğine şarj adaptörünü ve kulaklığı dahil etmeyecek. Böylelikle 5G’nin oluşturduğu yüksek maliyet, fiyatlara yansıtılmadan absorbe edilebilecek.

Cupertinolu firma maliyeti düşürmek için umarız daha fazla kırpmaya gitmez. Eğer böyle giderse data/şarj kablosu bile kutu içeriğinde yer almayacak…

Yeni Batman filmi için yeni logo