Apple’ın haksız yere ücret aldığı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2020 Cumartesi 9:20 am - Güncelleme: 18 Nisan 2020 Cumartesi 9:21 am

Apple ilginç bir suçlama ile karşı karşıya. Sensor Tower‘ın belirttiğine göre; bazı iPhone ve iPad kullanıcılarından App Store faturalandırılmasında manipülasyonlar yapılarak haksız kazanç sağlanmış.

Bu iddiayı belgeler ile ortaya atan Sensor Tower, herkes gibi bu konu hakkında Apple ’dan bir açıklama beklediğini belirtiyor.

Sophos’un verilerine göre ise; toplamda 3.6 milyon kez indirilen uygulamaların büyük bir kısmı fotoğraf düzenleme, yüz filtresi, QR kod okuma, fal bakma ve astroloji uygulamalarından oluşuyor. Bu uygulamalar direkt olarak ana uygulamadan vurgun yapmıyor. Kullanıcılara haftalık, aylık veya yıllık üyelik sistemi sunup fark ettirmeden kasasını dolduruyor.

Apple 

Bu tip uygulamalar App Store’da maalesef ki yer alıyor. Örneğin; duvar kağıdı uygulamasını ücretsiz olarak indiriyorsunuz. Uygulamayı açtığınızda size 7 günlük deneme süresi sunacağını ancak daha sonra “haftalık” 69,99 TL ücret keseceğini belirtiyor. İnsanlar tam okumadan bu tip kurnaz uygulamalara abonelik onayı verdiği için bu tip sorunlar ortaya çıkıyor.

Aboneliklerin kullanıcının iradesine bırakılması doğru gibi görünebilir. Ancak Apple’ın uygulamaların abonelik sistemleri ile ne sunduğuna bir göz atması gerekiyor. Yani haftalık 69,99 TL ödeyerek ne gibi duvar kağıdına sahip olabilirsiniz ki? Bu tamamen kullanıcıyı yasal olarak dolandırmak.

Peki, fark etmeden başlattığınız abonelikleri nereden göreceksiniz ve iptal edeceksiniz? Sürpriz faturalar ile karşılaşmamak için; iPhone veya iPad’den aşağıdaki adımları uygulayarak aboneliklerinizi görüntüleyebilir ve iptal edebilirsiniz.

App Store Abonelik nasıl iptal edilir?

  1. Adım: iPhone veya iPad’den Ayarlar’ı açın.
  2. Adım: Profilinize tıklayın.
  3. Adım: Abonelikler bölümüne tıklayın ve Apple ID’nizin şifresi ile giriş yapın.
  4. Adım: Abonelikler bölümünden üyelik başlattığınız uygulamaya tıklayın.
  5. Adım: Aboneliği İptal Et seçeneğine tıklayın.

OnePlus 8 Pro dayanıklılık testinde!