Apple’ın çalışma şartları şaşkına çevirdi

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 11:43 am

Apple’ın kapalı kapılar ardında çalışan gizli tasarım ve geliştirme bölümü var. Bu bölüme Exploratory Design Group (XDG) deniliyor. Apple’a yakınlığıyla bilinen ve sağlam bağlantıları olan Mark Gurman, XDG bölümüyle ilgili bazı detayları paylaştı.

Bloomberg’ten Mark Gurman’ın, Apple hakkında paylaştığı bilgiler doğru çıkmıştı. Sicili temiz olan Gurman son olarak, Apple’ın XDG bölümü hakkında bazı dikkat çekici detaylar paylaştı. Belirtilenlere göre XDG’de bir projede çalışan kişilerle, farklı projelerde çalışan diğer XDG mühendisleri arasında herhangi bir şekilde iletişim kurulmasına izin verilmiyor.

Apple

Ayrıca bu gizemli bölümde çalışan her birey, yetenekli ve bilgili oldukları konulara göre organize ediliyorlar. Yani XDG çalışanları genellikle birkaç farklı proje üzerinde çalışıyor.

Bu bölüm, şirket bünyesinde bir startup olarak faaliyet gösteriyor ve çalışanların çoğunluğu mühendis ve akademisyen. Yüzlerce çalışan var. XDG’deki çalışan sayısı sürücüsüz otomobile odaklanan bölümden veya karma gerçeklik başlığını geliştiren ekipten, işlemci tasarımından sorumlu ekipte çalışanlardan çok daha fazla.

XDG, geniş mali kaynağa sahip. Mark Gurman’ın söylediklerine göre bu bölüm, iPhone gibi cihazlar için yeni özellikler geliştirmek yerine, ortaya atılan fikrin uygulanabilir olup olmadığını denetliyor. Buna yönelik çalışmalar yapıyor.

Yeni iPhone SE’nin özellikleri ortaya çıktı

 

Geçtiğimiz günlerde Mark Gurman, XDG’nin kan şekeri ölçümü teknoloji üzerinde çalıştığını ve kayda değer ilerleme sağladığını açıklamıştı. Ancak Gurman’ın yeni raporuna göre XDG’de; yeni nesil pil teknolojileri, göz hastalıkları ve işitme problemi bulunan kullanıcılar için cihazlar, ChatGPT benzeri yapay zeka projeleri gibi birçok teknolojinin geliştirildiği belirtiliyor. XDG, Half-Life oyunundaki Black Mesa laboratuvarına benzetiliyor.