Apple’ın başı mahkemelerden kurtulmuyor

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 12:51 pm

Amerikalı teknoloji devini mahkemelik eden son olaysa, eski avukatının hissedarlarını dolandırması!

Apple için mahkeme ve dava işleri son derece rutin bir eylem haline geldi. Bununla birlikte genelde rakip şirketlerle mahkemelik olan teknoloji devi, bu defa kendi eski personeliyle bozuştu. Üstelik Apple’ın dava ettiği kişi eski hukuk departmanı müdürü avukat Gene Levoff.

 

Apple’ın Levoff’u dava etmesinin arkasında yatan sebep ise bir hayli ilginç. Şirketten yapılan açıklamaya göre, görevi Apple’ın ticari işlemleri hakkında bilgileri muhafaza etmek olan avukat, kendisine tanınan yetkilerle ulaştığı ticari sırları kendi menfaatine kullanmış.

 

apple

Olaya biraz daha açıklık getirmek gerekirse, şirketin hukuk departmanı müdürü Gene Levoff, Apple’ın mali tablo verilerinden en önemlileri olan kar zarar sonuçlarını normal yatırımcılardan çok daha önce, henüz bu veriler açıklanmadan görebiliyordu. Söz konusu veriler sayesinde borsada Apple hisseleriyle pozisyon alan Levoff, bu yolla yüzbinlerce dolar kar elde etmesinin yanında bir o kadar da zarardan kurtulmuş.

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde çok büyük bir suç olan bu eylemi Apple’da hissedarların dolandırılması olarak değerlendirerek dava etti. İlk duruşmaları görülen davada karar 10 Kasım tarihinde çıkacakken, ünlü avukat en üst düzeyden ceza alması halinde 20 yıl hapis cezası ve 5 milyon dolar para cezasına çarptırılacak.

NASA diğer gezegenlerde su altında hayat aramak için robot geliştiriyor