Apple’ın aldığı patent yeni iPhone için beklentileri bir hayli yükseltti

Yayın tarihi: 3 Ocak 2020 Cuma 9:37 am - Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 9:37 am

Apple, 2017 yılında tanıtmış olduğu iPhone X modeli ile çentikli bir yapıya geçiş yapıp tam ekran tasarımını kullanmaya başlamıştı. Ancak bu tasarımın iPhone XS ve Türkiye’de 11.000 TL’ye satılan iPhone 11 Pro modellerinde aynı şekilde kullanılması, Apple’ın tüketicileri önemsemediğini açıkça gözler önüne sermişti.

Apple’ın aldığı patent yeni iPhone için beklentileri bir hayli yükseltti. Zamanında HTC’yi aynı tasarımı 3 yıldır kullanıyor diye eleştirilen konu Apple olunca nedense sus pus olmuştu. Neyse ki Apple, eleştiri almamasına rağmen çentik konusunda önümüzdeki yıllarda düğmeye basacağının sinyallerini verdi. Cupertinolu teknoloji devinin almış olduğu patent ile çentik olayı tamamen tarih olacak gibi görünüyor.

Kırmızı Apple Watch için geri sayım başladı!

Apple’ın aldığı patentte, çentiğin kalktığı açıkça görünüyor. Apple, ön kamera ve sensörleri konumlandırmak için; ekran/kasa oranından ödün verecek ve Pixel 4 modellerinde olduğu gibi bu modüller çerçevenin içerisine konumlandırılacak.

Yeni iPhone

Bu yılın Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 modellerinde maalesef ki bu tasarımı görmeyeceğiz. Zaten Apple bu yıl çat diye iPhone 12 çıkarmaz. iPhone 11s ile karşımıza çıkacak olan Apple’ın, bu tasarımı 2021 yılına saklayacağını söyleyebiliriz.

Çinli rakipleri karşısında kan kaybedeceği düşünülen Apple, 2019’da iPhone 11 modeli ile en çok satan telefon unvanını eline almıştı. Kim ne derse desin Apple bu alanda açık ara lider. Bu yüzden Apple da elindeki teknolojileri kullanıcılara gram gram sunuyor. Umarız devran tersine döner ve 2020’de rakiplerden Apple’ın bu anlayışından vazgeçmesine neden olacak atılımlar gelir.