Apple’da üretim krizi büyüyor! Ciddi miktarda kayıp yaşanacak

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 3:50 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 4:00 pm

Apple‘da Çin’deki tesiste yaşanan işçi protestoları nedeniyle üretim krizi yaşanıyor. Firmanın, iPhone Pro modellerinde 6 milyon adede yakın üretim kaybı yaşayacağı öğrenildi.

Çin’in Zhengzhou şehrindeki dünyanın en büyük iPhone üretim tesisi olma unvanına sahip fabrikada yaşanan işçi eylemleri nedeniyle Apple üretim krizi yaşıyor.
Bloomberg HT’nin haberine göre; üretim tesisinde yaşanan salgın sıkıntısı ve protestolar sebebiyle iPhone Pro’da 6 milyon adede yakın üretim kaybı yaşanması bekleniyor.

“DAHA BÜYÜK KAYIPLAR DA GÖRÜLEBİLİR”

Eğer önümüzdeki haftalarda tesisteki koronavirüs karantinası sürerse üretim adetlerinde daha büyük kayıpların da yaşanabileceği belirtiliyor.

Zhengzhou kampüsü son dönemde koronavirüs karantinalarının tetiklediği işçi protestolarına sahne olmuştu. Foxconn ve yerel otoriteler salgını kontrol altına almakta zorlanmıştı. Binlerce işçi ekim ayında gıda sıkıntılarının ardından kendi imkanlarıyla tesisi terk etmişti.

Foxconn tesisi Apple’ın bu yıl en çok talep gösterilen yeni iPhone 14 Pro modelini üretiyor. iPhone 14 Pro, iPhone 14 modellerinde düşen talebi telafi ediyordu. Apple üretim hedefini 90 milyon adetten 87 milyon adede düşürmüştü.

Apple ilk elektrikli otomobili için geri sayıma geçmiş durumda