Applebot arama sonuçları nasıl değişti?

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2020 Salı 7:30 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 6:54 pm

Apple arama sonuçları bildiğiniz üzere aynı zamanda çeşitli yazılım faaliyetleri için kaynak oluşturuyor. Bu yazılımlarını daha çok, işletim sistemi geliştirmek için kullansa bile, aslında çeşitli arama optimizasyonları ile ilgili de yoğun çalışmalar yürütüyor.

Applebot arama sonuçları nasıl değişti? Mesela geçtiğimiz günlerde  yapılan açıklamalara bakılırsa, arama özellikleri sıralamaları büyük ölçüde değişti. Böylece kullanıcılar çok daha farklı ve işe yarar sonuçlar bulmaya başladı.

Apple tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, önemli değişiklikler yaşandı. Mesela bundan sonra web sitelerin aldığı etkileşim ilk sırada yer almaları için önemli olacak. Böylece daha fazla etkileşimleri bulunan siteler daha çok ön planda yer alabilecek. Tabiki yapılan değişiklikler bunlarla sınırlı değil.

Applebot arama sonuçları nasıl değişti?

Şirket tarafından önemsenen bir diğer faktör ise, kullanılan yönlendirmeler oldu. Böylece şirket web siteleri arasında daha çok etkileşim olmasını sağladı. Diyelim ki  herhangi bir web siteniz var ve ön sıralara geçmek istiyorsunuz. Böyle bir durumda daha fazla bağlantıyı kendi sitenizde kullanmanız gerekecek.

  • Arama sonuçlarıyla olan kullanıcı etkileşimlerinin toplamı
  • Web sayfası konularına ve içeriklerine göre, arama terimlerinin alaka ve eşleşme düzeyi
  • Web’deki diğer sayfalara ait bağlantıların sayısı ve kalitesi
  • Kullanıcı konumu tabanlı sinyaller (yaklaşık veriler)
  • Web sayfasının tasarım özellikleri

Büyük oranda önemsenen detaylar arasında yer alıyor. Peki sizce daha başka hangi özelliklere Applebot özen gösteriliyor olabilir?

Garmin servisler kapandı. Firma Hacker saldırısı altında mı?