Apple yine tepeye yerleşti

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2020 Cuma 1:22 pm

Akıllı telefon sektörünün önemli pazarlarından biri olan ABD’de 2020 2. çeyreğinde Apple liderlik koltuğunu kimselere bırakmadı.

Apple ipi önde göğüsledi. Akıllı telefon sektörüne baktığımızda ağırlıklı olarak 3 ülkenin global pazara yön verdiğini görüyoruz. Bu ülkeler Çin, Hindistan ve Amerika.

 

Malum, Çin ve Hindistan’da ağırlıklı olarak Çinli üreticilerin üstünlüğü söz konusu. Son verilere göre Çin’de Huawei, Hindistan’da ise Xiaomi ipi önde göğüslemiş durumda. Peki ABD’de işler nasıl ilerliyor?

Apple

Bilindiği üzere son dönemde Amerika hükümeti Çinli üreticilere karşı bir savaş açmış durumda. Hal böyle olunca ABD’de Çinli telefonların satışları önemli oranda düştü.

Global pazarda ilk 5 içerisinde yer alan 3 Çinli şirket de ABD’de ilk 5’te kendisine yer bulamadı.

Son çeyrekte global pazarda Huawei Samsung’u geride bırakarak zirveye yerleşmişti. ABD merkezli şirket 3. sırada yer alırken, Xiaomi 4, Oppo ise 5. sırada kendisine yer buldu.

Amerika’da açıklanan 2. çeyrek sonuçlarına baktığımızda ise tamamen farklı bir tablo ile karşılaşıyoruz.

Apple beklendik bir şekilde pazarın yüzde 47.1’ine hitap ederek zirveyi kimselere bırakmazken Samsung yüzde 23.2 ile 2. sırada yer aldı.

Global pazarda silik bir görünüm çizen LG yüzde 11 ile 3. sırada kendisine yer buldu. Lenovo yüzde 6.9 ile 4. sırada, TCL yüzde 4 ile 5. sırada yer aldı.

Xiaomi, Huawei ve Oppo gibi isimler ise ilk 5’e giremedi.

Güney Kore 6G bağlantısı için tarih verdi: 5G’ye alışamadan bu geldi!