Apple yine rekor gelir açıkladı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 1:37 pm

Temmuz ayının sonlarının gelmesiyle birlikte, şirketler birer birer ikinci çeyrek gelirlerini açıklamaya başladı. Bugüne kadar mali tablo verilerini paylaşana başta Microsoft, Google, Facebook gibi teknoloji devleri olmak üzere pek çok şirket beklentilerin altında kalırken, Apple bir kez daha farkını ortaya koyarak rekor gelir beyan etti.

 

Şirket tarafından yapılan açıklamaların detaylarına bakıldığında, aslında Apple’ın da donanım satışlarının gelirlerinde, beklentilerin altında kaldığı görülüyor. Bununla birlikte Apple Pay ve Apple Music gibi servislerinden güç alan Amerikalı teknoloji devi bu sayede gelirlerini arttırmayı başardı.

 

Apple

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, şirket ikinci çeyrekte 83 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Bu sayede önceki çeyreğe göre gelirlerini %2 arttıran Apple, yatırımcılarının da yüzünü güldürdü.  Şirketin en önemli ürünü olan iPhone satışları 40,6 milyar dolar seviyesine ulaşarak %1,5 artış kaydederken, iPad gelirleri ise düşüşe geçti ve 7,22 milyar dolara geriledi.

 

Benzer şekilde Mac satışları ve Aksesuar satışlarında da düşüş yaşayan Apple, bu iki kategoride sırasıyla 7,38 milyar dolar ve 8,08 milyar dolar gelir elde etti. Donanım kanadında istediğini alamayan Apple’ın elini güçlendiren şey ise hizmetleri oldu.

Buna göre Apple servisleri 19,6 milyar dolarlık gelir ile tüm zamanların rekorunu kurarken, şirket bu sayede yatırımcılarına tam 28 milyar dolar temettü dağıtabildi. Bu başarının ardından şirketin üçüncü çeyrekte nasıl bir mali tablo açıklayacağı ise şimdiden büyük merak konusu oldu.

NASA, Mars’a iki helikopter daha gönderecek