Apple yeni bir HomePod modeli tanıtabilir

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 12:37 pm

Her ne kadar ülkemizde yeterli ilgiyi görmüyor olsa da akıllı hoparlörler, dünya genelinde oldukça popüler bir piyasayı oluşturuyor. Bununla birlikte Apple, şu ana kadar bu pazarda biraz önce söylediğimiz türden bir üstünlük kurabilmiş değil.

HomePod ve HomePod mini gibi akıllı hoparlör modelleriyle sektördeki rakiplerine üstünlük kurmak isteyen Amerikalı teknoloji devi, şu an için amacından bir hayli uzakta.

 

HomePod

Bununla birlikte ünlü analist ve duyumcu Ming-Chi Kuo, Apple’ın yeni bir HomePod üzerinde çalıştığını iddia etti. Aslında bu daha önce Mark Gruman gibi isimlerin de belirttiği bir durum olduğu için çok şaşılası bir söylem değil. Bununla birlikte Kuo, Gruman’ın aksine Apple’ın üzerinde çalıştığı yeni akıllı hoparlörün, mevcut HomePod’lardan çok da bir farkının olmadığını, sadece biraz daha tasarımsal değişikliklerin ve birkaç ufak dokunuşun yapıldığını söylüyor.

 

Öte yandan eğer Kuo’nun bu iddiaları doğruysa Apple’ın yeni HomePod modelinin, sektörün önde gelen isimlerinden olan ve yerleşik ekran gibi daha üst seviye özellikleriyle akıllı hoparlör pazarını domine eden Google Nest Hub, Amazon Echo Show gibi rakiplerle nasıl mücadele edeceği merak konusu.

iPhone kullanıcıları, telefonunuz kapalı sanmayın!