Apple Xiaomi’yi geride bırakarak 2. sıraya yükselecek

Yayın tarihi: 20 Kasım 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 4:22 pm

Akıllı telefon pazarındaki rekabet 2022 yılında da artarak devam edecek. Yeni analizlere göre Apple 2022’de Xiaomi’yi geçecek.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe daha da sert bir hal alıyor. Bu rekabet çerçevesinde Android cephesinde daha dişli rakiplerin olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak Apple’ın mevcut bir müşteri kitlesi olduğu için Cupertino merkezli şirket, mobil pazardaki rekabeti çok fazla önemsemiyor.

Zaten Apple’ın yıllardan beri rakiplerini umursamadan çentik tasarımında ısrarcı olmasının temel nedeni de bu. Peki Apple’ın satışları önümüzdeki yıl nasıl şekillenecek?

Trendforce tarafından yapılan bir açıklamaya göre Apple önümüzdeki yıl Xiaomi’yi geride bırakarak en çok telefon satan 2. şirket unvanını alacak.

 

Xiaomi

Hali hazırda Apple şirketler sıralaması bazında 3. basamakta yer alıyor. Yani en çok telefon satan 3. şirket Apple diyebiliriz. Fakat 2022 yılında bu durum tamamen değişecek.

Son analizlere göre Apple önümüzdeki yıl 243 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirerek pazarın yüzde 18’ine hakim olacak. Xiaomi ise 220 milyonluk sevkiyat ile 3. sıraya gerileyecek.

Apple’ın bu sıçramasındaki temel neden ise satışa sunulacak olan uygun fiyatlı iPhone SE 2022 modeli olacak. Bilindiği üzere Apple yeni iPhone SE modeli için geri sayıma geçmiş durumda. Eğer söylentiler doğru çıkarsa 2022 yılının hemen başında yeni SE modeli raflardaki yerini almış olacak.

Apple self servis programı başlatıyor! Cihazlarınızı kendiniz tamir edeceksiniz