Apple Watch’lar, günden güne bir akıllı saatten çok daha fazlası haline geliyor

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2022 Cumartesi 4:20 pm

Akıllı saatler, insanların günlük konforunu arttırmalarının yanı sıra başta sağlık olmak üzere pek çok önemli konuda da büyük sorumluluk üstleniyor. Yakın zamana kadar uyku düzeni, adım takibi, düşme tehlikesi gibi daha ikincil derecede hayati risk taşıyan başlıklarda kullanıcılara yardımcı olan bu saatler, artık çok daha önemli konularda baş yardımcı haline geliyor.

 

Apple tarafından Apple Watch marka akıllı saatlerde kullanıma sunulan ve bir süredir de oldukça başarılı işler çıkaran EKG uygulaması da bu birincil yardımcıların başında geliyor. Geniş ölçekli bir deney grubu üzerinde yapılan araştırmalara göre, Apple Watch’larda bulunan EKG yani Elektrokardiyografi uygulaması zayıflamış kalp pompalaması hareketlerini oldukça yüksek bir başarı oranıyla algılayarak kullanıcıları uyarıyor.

 

Apple Watch

Amerikalı bir akademik tıp merkezi olan Mayo Clinic tarafından yapılan araştırmaya göre, %90’ın üzerinde bir başarı performansı sergileyen Apple Watch’lar sayesinde, artık zayıflayan ve kontrol altına alınmaması halinde kalp krizi başta olmak üzere birçok kalp sorununa sebebiyet verebilecek olan kalp pompalama gücü, erken teşhisle tespit edilebiliyor.

 

Kullanıcıların bu yönde bir sağlık sorunu olabileceğini tespit ederek kendilerini uyaran Apple Watch’lar, bu sayede birçok ölüm riskinin de önüne geçmiş oluyor. EKG uygulaması, Apple Watch Series 4, Series 5, Series 6 veya Series 7 modellerinde kullanılabiliyor.

Obi-Wan Kenobi fragmanı yeni bir detayı ortaya çıkardı!