Apple Watch yine hayat kurtardı!

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 8 Ocak 2022 Cumartesi 11:46 pm

Akıllı saat Apple Watch, talihsiz bir otel kazasının ardından bir insanın hayatını kurtardığı için ABD basınında kahraman ilân edildi.

Apple Watch bir kez daha hayat kurtardı! Teksaslı Bayla Belle Christianson otel odasında kayarak düştü ardından komodine çarparak bilinçsizce yere düştü. Neyse ki Bayla Christianson Apple Watch’ında Düşme Tespiti özelliğini kurmuştu ve cihaz sert düşüşü algıladıktan sonra acil servisi arayarak kadının hayatını kurtardı.

Bayla Belle Christianson ulusal basına verdiği demeçte şunları söyledi : “ Dengemi kaybettim, ayağım takıldı ve sonra yüz üstü otel odasındaki komodine düştüm.” dedi devamında şunları ekledi: “ Nihayetinde kendimi tamamen bayılttım. Bu yüzden bir dakikadan fazla hareket edemedim. Çok şükür ki Apple saatime düşme algılamayı yeni kurmuştum. Bir yıldan beri sahip olduğum bu cihaz sert düşüşümü ve 1 dakikalık hareketsizliğimi algılayarak 911’i ( bizdeki 112 acil servis numarası) aradı “ dedi.

Apple Watch

 

Kadının durumu şu an iyi. Bayan Bayla Belle Christianson Apple Watch sahiplerinin bir kaza geçirmeleri ihtimaline karşın Düşme Tespiti özelliğini etkinleştirmesini istiyor. Bayla Belle Christianson “ Özelliği aktif etmeseydim burada olamazdım” diye vurguluyor.

Aslında bu durum Apple Watch’ın ilk başarı hikâyesi değil. Geçen sene Mart ayında akıllı saat buzdan düşen bir adamın hayatını kurtarmıştı. Adam, hipotermi geçirmeden önce Apple Watch’taki acil yardım çağrısını kullanarak hayatta kalmayı başarmıştı. İşin ilginç yanı ise ne zaman bir etkinlik veya lansman olsa, öncesinden Apple Watch ürünleri sürekli hayat kurtarıyor. Başka markaların akıllı saatleri hayat kurtarmamaları oldukça ilginç.

Clubhouse sonunda beklenen özelliği sundu