Apple Watch uçurumdan düşen adamın hayatını kurtardı

Yayın tarihi: 25 Ekim 2019 Cuma 10:38 am - Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 10:38 am

Apple, akıllı saat olayına yeni bir anlam yükleyerek Apple Watch‘u sağlık cihazı haline dönüştürmeyi başarmıştı. İlk olarak kalp ritmi ölçme sensörü ile kalp krizlerini önceden haber veren akıllı saat, daha sonraki modelleri ile düşme algılama ve EKG çekme gibi özelliklere sahip olmuştu.

Selena Gomez iPhone 11 Pro ile klip çekti!

Sağlık konusunda yaptığı atılımlar ile rakiplerinden 2-3 yıl önde olan Apple, bugün birinin daha hayatını kurtardı. Bildiğiniz gibi Series 4 ile birlikte düşme algılama özelliği saate eklenmişti.

James Prudenciano ismindeki kişi yürüyüş yaptığı sırada uçurumdan düşerek omurgasını kırdı. Kör nokta denilen bir yerde düşen James Prudenciano ciddi yaralarının etkisi ile ne yapacağını bilemedi. Series 4’e sahip olan James Prudenciano‘nun saatin otomatik olarak acil servise ve önceden tanımladığı kişilere konum bilgisini göndermesi ile hayatı kurtuldu.

Apple Watch

Yaşlılar için tasarlanan bu düşme algılama sensörü geçtiğimiz aylarda da hayat kurtarmıştı. Apple’ın teknoloji ile sağlık sektörünü çok güzel harmanlaması ile bu tip vakalar ile daha çok karşılaşmaya başladık. Bakalım ilerleyen yıllarda tanıtılacak olan yeni modellerde tansiyon ve şeker ölçme gibi ütopik sağlık özellikleri yer alacak mı?