Apple Watch Seri 8, iki yıl önce çıkan Seri 6 ile aynı hızda olacak

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 1:54 pm

Apple Watch Seri 8’in iki yıl önce çıkan Seri 6 ile aynı yonga setini kullanacağı, bu yüzden hemen hemen aynı hızda olacağı söyleniyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, abonelerine bu hafta gönderdiği bültende Apple’ın önümüzdeki aylarda çıkaracağı yeni ürünleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başta iPhone 14 modelleri olmak üzere Apple’ın bu yıl ya da önümüzdeki yılın ilk aylarında çıkarmayı planladığı yeni ürünleri hakkında duyumlarını paylaşan Gurnman, yeni Apple Watch hakkında da dikkat çekici bir iddia ortaya attı.

Apple Watch Seri 8

Gurnman’a göre bu yıl çıkacak olan yeni Apple akıllı saat, yani Apple Watch Seri 8, iki yıl önce çıkan Seri 6 ile aynı hızda olacak. Çünkü Seri 8’de kullanılacak yonga setiyle Seri 7’deki de, Seri 6’daki de aynı teknik özelliklere sahip. Yani performans olarak bu yıl çıkacak Apple akıllı saat, iki yıl önce çıkan modelle neredeyse aynı olacak. Elbette yazılım ve entegrasyon tarafında yapılan geliştirmeler performans konusunda bazı yükseltmeler sunacaktır. Ancak salt donanım tarafına baktığımızda Apple akıllı saatlerde kayda değer bir değişim yaşanmaması dikkat çekiyor.

 

Neyse ki Apple bu yıl olmasa da bir sonraki yıl bu konuda kayda değer adımlar atacak gibi görünüyor. Çünkü Mark Gurman’a göre 2023’te çıkacak Apple akıllı saatte, yani Apple Watch Seri 9’da nihayet yeni işlemciye geçilecek.

Öte yandan Mark Gurman’a göre Apple bu yıl üç farklı akıllı saat modeli çıkaracak. Seri 8’in yanı sıra bir SE modeli bir de ekstrem sporlara yönelik daha dayanıklı bir model çıkarılacak. Bu üçüncü model hem darbeye hem su ve toza karşı dayanıklı olacak.

Asus ROG Phone 6 görselleri yayınlandı