Apple Watch hayat kurtarmaya bir hemşire ile devam etti

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2021 Cumartesi 1:24 pm

Apple Watch hayat kurtarmaya ant içmiş gibi görevine devam ediyor. Bu defa yeni bir vaka daha yaşandı.

Apple Watch hayat kurtarmaya devam edecek gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere bu akıllı saatlerin birçok farklı özelliği var. EKG çekebilen bu saatler aynı zamanda kalp ritmi ve kalp atış hızı gibi birçok detaya hakim. Bu nedenle sağlık açısından cankurtaran gibi olduğunu söyleyebiliriz.

St. Louis şehrinde yaşayan Patti Sohn ilginç bir olay yaşadı. Kendisi bugüne kadar kalbinde sorun olduğunu bilmiyordu. Ancak Apple Watch tarafından bazı uyarılar alınca aslında kalbi ile ilgili bazı problemler olduğunu anladı. Anormal bir şekilde uyarılar almaya devam eden hemşire gerçeği çok geçmeden öğrendi.

Apple Watch

Bu hemşire üzerinden yaşanan olay aslında akıllı saatlerin büyük bir öneme sahip olduğunu gösteriyor. Kalp atış hızı anormal bir şekilde azalan bu hemşire hastaneye gittiğinde önemli bir gerçekle karşılaştı. Kalbi yeterli güce sahip değildi ve pil takılması gerekiyordu.

 

Doktorlar tarafından bu hemşireye küçük bir operasyon düzenlendi. Haftada en az 5 gün mesai yapan bu kadının kalp atış hızının dakikada 40 atım altına düştüğünü gören doktorlar kalbine pil taktı. Eve bir cihaz ile birlikte dönen bu hemşire saatine bir hayat borçlu olduğunu ifade etti.

Apple Watch Series 7 yeni bir hata ile gündemde

Apple akıllı saatler ile ilgili buna benzer çok fazla hikaye duymak mümkün. Bazıları bunun tamamen reklam amacıyla yapıldığını söylerken kimileri ise doğru olduğunu tahmin ediyor. Peki sizce Apple tarafından üretilen akıllı saatler gerçekten de hayat kurtarabilir mi?